15. jul, 2022

Stiltje, Gammalsby, Haga Park, Stora Frö, Stenåsa, stockrosor, läslust

Fredag kväll. Lite kyligt även om det är lä på altanen. Blåsigt. Blev bara en simtur idag. Dagarna rusar i väg. Inte ens två månader till valdagen. Lite stiltje i politiken ett tag till. Två igelkottar knaprar på torrfoder (kattmat).

Ölandsturen tisdag – onsdag med två av döttrarna var toppen: Mycket vackert väder, badade på både västra och östra sidan, Haga Park och Stenåsa. Bodde i gästgiveriet Gammalsby  i sydöstra Öland. Vackert, trevligt, gångavstånd till Gräsgårds hamn. Det boendet gav mersmak. Besökte Stora Frö och den lilla antikboden där, som vi fäst oss vid. Blev några loppisar också, men vi passerade faktiskt en del utan att stanna. Lite småsaker köptes. Gick Storgatan upp och ner i Borgholm, där vi varit väldigt lite tidigare somrar. Mycket folk, god mat, tittade på kläder men det blev inget köpt. Däremot handlade vi en del på stor och bra marknad i Färjestaden. Lugnt och skönt – så vackert Öland är, massor med stockrosor i full blom.

Gör inget särskilt. Läser tidningar, läser böcker. Stora städ- och röjprojektet är uppskjutet. Men vadå? Det gäller att ta vara på de dagar det går att vara ute. I morgon är det Röd lördag, vilket betyder att (V) är på Storgatan i Växjö, redo för dialog med folket. Efter det till dotterdotters födelsedagskalas, det som blev inställt förra lördagen. Nu ska det bli av, alla är friska - peppar, peppar. Fick besök av dotterdottern igår. Vi lagade middag och invigde mina fina tallrikar från antikboden i Stora Frö, Vineta, Rörstrand. Gjordes mellan 1887 och 1925.

Trevlig helg!

Carin Högstedt

Växjö 20220715

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se