22. jun, 2022

inget inrutat liv på ett tag, sommarauktion, ojämställdheten ökar

Kvällsmötena slutförda. Nu från onsdag 22/6 uppehåll. Inte för politiken, men det inrutade livet. I morgon den gamla midsommaraftonen, när datum gällde. Det är min pappas födelsedag. Han föddes 1912 i Äshult, Döderhults socken.

Två skogsharar (tyskharar) här på besök igår. Nyfikna men på behörigt avstånd. Långbenta, snabbfotade.

Trevligt att träffa två av mina bröder live i lördags. Vi möttes på auktionssalen i Braås. Kollade in utbudet. Följde auktionen live i ca fem timmar. Då hade vi köpt nog, tyckte vi och åt pizza i Braås. Mycket nöjda med våra inköp åkte vi så hem till mig, fikade på altanen ihop med igelkottar och pilfinkar. Mycket bra dag.

Fredagen också riktigt bra. Körde med partikamraten Anna till Åryd och Furuby och delade Kommunnytt. Det gick smidigt. Vi har mycket att prata om och förenar gärna nytta och nöje. Avslutade med räksallad vid Växjösjön.

Hör på P1 att skillnaderna mellan kvinnors och mäns löner ökar. 10 % skillnad. 4,5 % oförklarliga, sägs det. Beror väl på att kvinnor jobbar i sektorer som har lägre löner, vilka löner i sin tur beror på att det är många kvinnor som jobbar där…. Vårdsektorn är ett bra exempel. Många kvinnor, ca 90 % i kommunen, dåliga villkor som t ex delade turer, deltider etc. Hög tid att göra jämställdhet till prioriterad valfråga. Vårdens kvalité hänger på att personalen har goda villkor och inte sliter ut sig i förtid.

Igår var det varmt och soligt här. Mellandotter kom hit och vi badade två gånger. Så skönt. Dagens vattentemperatur i Toftasjön är 19,5 enligt appen Temperaturkollen. Hoppas på ett par grader till.

Nu viker molntäcket undan och det verkar bli sol och bad igen.

Carin Högstedt

Växjö 20220622

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se