2. nov, 2021

Blommor, buskar och fåglar. månader med valsedlarna. Lyssna, fika, fråga.

En entita bland småfåglarna i buskarna och fågelmatarna. Rätt så säker men lätt att ta fel på entita och talltita. I övrigt talgoxar, blåmesar, pilfinkar, nötväckor. Ännu inte höststädat altanen. Blommar fortfarande. Olivträdet jättegrönt och fint men inga oliver. Ätit egna småtomater tills nu – från en enda planta. Givet att göra om nästa sommar med större kruka och mer jord. Kanariepalmen är död. Ska ta en dag till trädgårdsarbete denna vecka med höstlov. Det innebär att det är färre kommunala möten/regionala möten, men föreningslivet håller i gång nästan som vanligt.

Det som pågår i partierna så här års, när val stundar inom ett år, är arbete med de valsedlar som mänskligheten slutligen ska stoppa i valurnan, boxen, senast 11/9 -22. Det är grannlaga arbete att göra enkäter, lyssna av önskemål, träffas och ha många perspektiv samtidigt. Inte minst geografisk spridning i hela länet när det gäller riksdags- och regionlistorna. Självfallet olika åldrar, bakgrunder… Detta upptar min tid för närvarande, som sammankallande i valberedning för de nämnda listorna/valsedlarna.  Det är ungefär som en patiens som ska gå ut. Alla ska helst vara nöjda, men det är en aning utopisk förhoppning.

I nämnder och styrelser i kommunen pågår arbete med att skapa internbudgetar. Den pengaram och de uppdrag som kommunfullmäktige beslutade i juni i år ska nu konkretiseras och beslutas i varje nämnd. Det betyder att vi i (V) i Omsorgsnämnden (Tomas och jag) ska ta fram vad vi vill prioritera, vad vi vill lägga resurserna på.  Ligger i den här veckan också att klara av.

Satt igår i nyrenoverade mötesplatsen Tallgården i Araby med partikamrat Anna. Vi fikade och pratade med varandra men också med de som var där, som kom och gick. En våning upp ligger medborgarkontoret i nya lokaler och biblioteksfilialen. Folk rör sig hela tiden. Många somalier. Anna känner många genom sitt arbete tidigare. Tänker på vad synd att mötesplatsen Panncentralen i området lades ner. Där var onsdagar vikta för Kvinnor emellan. Det behövs fler mötesplatser i området, inte färre! Vi planerar stadsvandring i Araby till våren och vi ska arrangera ”Lyssna, fika, fråga” – kvällar på Tallgården, kanske tillsammans med anställda och stammisar, den tanken kom för mig just nu.

I eftermiddag har vi ett digitalt mindre möte om detaljplanen för nya sjukhuset. Sedan är det styrelsemöte med V Växjös styrelse.

Nu dök en koltrast upp. Köpt nya frön, när de äntligen dök upp i affären. Kan locka andra fåglar än de som rört sig här hela sommaren och hösten.

Carin Högstedt

Växjö 20211102

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se