8. apr, 2021

Vaccinering! Fjärilsvägen, klassamhället, KPR, digital valrörelse?

JA, jag har fått vaccineringstid! Onsdag nästa vecka 17.55. Omsorgsnämndens arbetsutskott har möte den eftermiddagen och kanske drar det i väg tidsmässigt, men nu är vaccinet prio 1.

Igår kväll årsmöte med Bibliotekets Vänner, digitalt förstås. Gick bra. En ny i styrelsen, Elin – i övrigt omval och publik tyckte föreningen gjort en hel del bra trots pandemin. Jag sitter alltså kvar på detta intressanta uppdrag.

Efter årsmötet dialog mellan Patrik Lundberg, som skrivit Fjärilsvägen, och vår ordförande Christer Petersson. Det blev en riktigt häftig timme. Jag fick svar på vissa frågetecken jag hade när jag läste boken om Patriks mamma, liv och död, och klassamhället. Intressant och så skönt att få denna kulturella upplevelse, om än inte live. Om allt går i lås så blir det en digital föreläsning även i maj. I så fall blir det en kväll med Johanna Bäckström Lerneby och hennes bok Familjen. OBS, inget löfte men ambitionen finns att ordna detta.

Idag på förmiddagen ett digitalt möte med Kommunala Pensionärsrådet, KPR, som bjuder in en person från varje parti till en dialog om äldreomsorgen i kommunen. Alltså åtta dialoger. Trevligt och intressant; frågor om vad är ”skälig levnadsnivå”? hur ska rekryteringen lyckas? används statsbidragen rätt? och mycket annat ventilerade vi. Ska ha fortsatt kontakt om vad som händer eller inte inom området. Bra start på dagen, som tyvärr inte medgett någon promenadtid hittills.

Lyssnade på presskonferensen med Tegnell o Co i eftermiddags för att uppdatera mig. Vad händer? Inte särskilt positivt. Färre äldre dör, men smittan lever och sjukvården har det kämpigt lindrigt sagt. Restriktionerna kvarstår. Färre bryr sig? Digitalt 1 maj, Pride Växjö? Digital valrörelse?

Carin Högstedt

Växjö 20210408

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se