2. apr, 2021

1 april. TACK, Bosa, Alghero, dos 1, ergonomi, sanndröm nästan, silveräggkopp

Först ett jättestort tack till alla som grattade igår på min födelsedag! Så fina foton, så fina ord, så gulliga kycklingar och kaniner (ni vet min relation till djur, så mycket blommor (ni vet min relation till natur), presenter av barnen, telefon från barnbarn, besök av ett par närstående en och en, samtal från mina bröder och så utbyte på messenger och mail. Dagen flög iväg. Ibland är facebook en högst väsentlig och positiv länk mellan människor. Inget nytt men ska inte glömma bort det. Hur hade det sett ut utan sociala media igår i denna eviga pandemi? Betydligt tråkigare.

Vaknade i morse som vanligt numera vid fyra. Läste, såg på TV-serie, somnade om mellan sex och sju! Underbart. Den timmen är guld värd hela dagen. Inte alltid det blir så. Då drömmer jag också. Idag ett aktuellt ämne; skrivbordsstol. Jag drömde att jag hade flera rum och att i ett rum fanns en modern maxergonomisk skrivbordsstol, som jag kunde flytta till mitt arbetsrum, det som jag har i verkligheten (ja, lyxigt). I några sekunder när jag vaknade, så var jag fast övertygad om att nu hade jag en ny stol. Den jag har är visserligen rätt nyinköpt, men ca 100 år gammal. Snygg, höj- och sänkbar, vridbar. Men drömmen har fog för sig. I onsdags satt jag i köket på köksstol från 12.30 till 18.50. På möten. Värk i hela kroppen efteråt. Mesta tiden omsorgsnämnden 5,5 timmar. Måste som denna gång ensam V-partist vara oavbrutet lyssnande, antecknande, ställningstagande. Skulle underlätta med en hörna här hemma som är inredd för att ha två paddor (en för mötet, en med handlingarna) och telefonen igång, bekväm att sitta på och någon form av laddningsstation för att hålla liv i alla apparaterna. Får verkligen överväga detta. Vilken bra dröm! Tror inte de digitala mötena är slut även om pandemin skulle vika ner sig.

Flera födelsedagar var maken L och jag iväg någonstans. Ligger ju ofta i påskveckan och då kunde vi ta en veckas semester. Bäst minns jag min 50-årsdag. Vi vaknade i Bosa Marina på Sardiniens västkust. (Vi gjorde en egenkomponerad resa.) Vi packade och vandrade till staden Bosa och busshållplats. Helt fantastisk morgon, knallblå himmel, kyligt, friskt. Gick utmed en flod. Vackra husgavlar mot floden. Vid busshållplatsen fanns en butik, där maken L köpte en silveräggkopp till mig (ni kanske vet min relation till äggkoppar). Bussen tog oss till Alghero och hotell San Fransesco, som är igång fortfarande. Där hyrde vi bil och gjorde oförglömliga utflykter på denna mycket intressanta och vackra ö.

Nu har jag ringt vårdcentralen och anmält mitt behov av vaccin. Kan ta 14 dagar innan de ringer och ger mig en exakt tid. Kom på nu under skrivandet att jag kan skriva rent de resedagböcker maken L och jag lämnar efter oss, en del i mer eller mindre upplöst skick. Om jag skriver rent så får barn och barnbarn det lite enklare att läsa och lättare att resa och vandra i våra fotspår. OBS, lite ironi. Men vem vet? Vi har rest för att hitta motiv på tavlor vi köpt.  Och hittat motiv i Les eaux bonnes till exempel. Glömt var det ligger men rimligen i franska Alperna eller Pyreneerna.

Ingen politik idag. Bara lite skrivarbete. Men måste säga att jag beklagar de socialliberaler jag känner från kommunen och regionen här. Tänker speciellt på Gunnar (L), som när som kan inta talarstol och hålla ett brandtal för humanism och människovärde, när det hotas.

Tack alla och ha en riktigt skön och avkopplande påsk! Och alla ni som inte får någon ledighet på grund av covidsjuka bl a – ni ska ha kompensation i både återhämtningstid och löner. Tycker jag.

Carin Högstedt

Växjö 20210402

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se