26. jun, 2019

Fullmäktigegruppens sommarträff med bad, ProLivs möte med regionledningen, scensommar med stand up,

Kontinental värme. Termometern visar på 34 grader i skugga genom slöjmoln. Trivselträff med hela fullmäktigegruppen här igår kväll, åtta personer. Vi började med bad i sjön, fortsatte med knytmat, mycket veganskt och vegetariskt. Jättegott. Fortsatte med jordgubbar och vispgrädde, vanlig och vegansk, som jag nu lärt mig finns. Gjord på havre bl a. Enda skadan som uppstod vid detta livliga möte var att jag trampade på en geting som stack mig. Gjorde vansinnigt ont och jag kände det som att giftet rusade runt i kroppen. Idag värk och svullen fot, men i övrigt är allting OK. Blir mycket badande idag. Enda måstet är ett protokoll som ska skrivas.

I förrgår träffade tre i föreningen ProLivs (prosttacancerföreningen i Kronoberg) styrelse representanter för regionledningen. De ska ha heder av att med kort varsel ställa upp och ta emot oss. Vi berättade om vår förenings verksamhet och om de goda erfarenheterna av prostatacancervården jämfört med andra landsting/regioner och om oron för framtiden, när prostatacancercentra växer upp vid universitetssjukhusen och kanske kommer att dränera Kronoberg på expertis. Vi vill också att diagnosistiken ska bli allmänt omfattande, enligt t ex Stockholm 3-metoden.  Det skulle rädda liv enligt olika forskare. Enligt min mening är det inte en fråga om utan mer när och hur det blir lika naturligt med screening av prostata som mammografi. Det är faktiskt livsnödvändigt. Tyckte vi blev lyssnade på och att det var ett givande möte.

I morgon är barnbarnen här och på kvällen är det styrelsemöte i min bostadsrättsförening. Sedan blir det tid för kultur. Scensommar har dragit igång och det första evenemanget för min del blir stand up i residensets trädgård 5/7 med bl a Elina Du Rietz. Kanske barnbarnen vill följa med på Djungelns hemlighet med Eva Funck & Hönapöna? 8/7 i Teaterparken i Växjö och 9/7 i Brittatorp.

Nu dags för simtur nummer två hittills idag.

Carin Högstedt

20190626

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959