4. maj, 2019

Malin Björk, EP-val, hittepåmarknad, kvinnofrid till salu, liveauktion

Läser Dagens ETC från 2/5 och förstår plötsligt mönstret och förebilden för Växjö kommuns majoritet att lägga ut skyddat boende för misshandlade kvinnor på anbud! Jaha. Stockholmskommuner har gjort det. De har ratat de ideella kvinnojourerna och bl a anlitat ett privat företag vars ägare är misstänkta för misshandel av egna barnen, har en halv miljon i skulder, är dömda för bokföringsbrott m m.  Fruktansvärt dumt, inhumant, kompetensvidrigt, kvinnoföraktande. Och nu ska Växjö kommun följa efter. Är det verkligen förankrat i alla fem partierna??? Skrev en insändare igår om detta senaste upprörande förslag från blågröna Växjö – eller är det möjligen bara (M)?

Är Sverige värst i världen på ”hittepåmarknader”? När det inte finns en marknad, så hittar man på en kvasimarknad; vårdval, friskolor… Skyddat boende för hotade kvinnor, de ideella kvinnojourernas verksamheter, ska nu bli en ”marknad” och då kan uppenbarligen vilket företag som helst slinka in. Och vilka tjänar respektive förlorar på detta? Ja, förutom kvinnor som behöver stöd och skydd så kan jag inte se annat än att kommuner förlorar på att avhända sig seriösa, kompetenta och empatiska kvinnors arbete i föreningarna som driver kvinnojourer.

Har kopplat av denna lördag. Suttit på liveauktion i Braås och njutit av vackra och gamla  saker. Jättenöjd över de fynd jag gjorde. Ja, jag tror faktiskt jag gjorde några bra köp. Hursomhelst mycket nöjd. Lite dåligt samvete över att inte vara på stan och dela flygblad på Röd lördag eller delta i städdagen i min bostadsrättsförening, men det må vara hänt. Tar igen det.

Gjorde en EP-valskompass. Blev mest FI, sedan MP och så V. Lite intressant. Sist kom SD. Inte så förutsägbart i EP-valet som i ett vanligt riksdagsval. På måndag 6/5 kommer Malin Björk (V), vår listetta, till Växjö! Hon talar på Linnéuniversitetet, Sal Wicksell, K-huset kl 12.00. Hon är inte bara bäst i EU-parlamentet på klimat och miljö, hon är också talesperson i HBTQ-frågor och gästar alltså Växjö under prideveckan. Välkomna!

Carin Högstedt

20190504

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959