17. sep, 2018

Minnesdag, vandring, personkryss, poolen eller havet? Alghero 23 år sedan

 

 

Dagens blogg från Alghero, vänster och Carin Högstedt

Ytterligare en hälsning från Alghero, Sardinien.

Igår gick jag en rätt lång vandring utmed kusten, norrut bör det vara. Följde stigar i pinjeskogen. Här gick maken L och jag för 23 år sedan, i början på april. Vi var på egenkomponerad resa för att fira min 50-årsdag. Just 1 april gick vi från den lilla kuststaden Bosa Marina i stark kyla och klarblå himmel till staden Bosa, där vi tog bussen till Alghero, där jag nu befinner mig, fast lite utanför själva staden. Det är ungefär 6 mil mellan dessa städer. I Alghero hittade vi raskt ett hotell i själva gamla staden, som vi upptäckte delvis var en gammal kyrka. Fast där hade vi fel; det var ett kloster, inte kyrka. Finns än idag och är ett hotell med konstinriktning. Glömt namnet just nu. Hur som helst. Vi inrättade oss snabbt för några dagar. Vädret blev varmare och vi var på stranden, tämligen ensamma. Självfallet drog vi iväg till fots. Hittade en stig i pinjeskogen och följde den. Minns att vi här såg steglitsar för första gången. Tillbaka gick vi i strandkanten. Så gjorde jag om den vandringen igår, fast kortare, och tänkte på för 23 år sedan, på det som hänt sedan dess och att idag, 17/9, är dagen då maken L vandrade vidare.

Vi åt middag alla sex i sällskapet igår kväll på Villa Maria Pia, spagetteria, i en formidabel miljö och talade om 17/9 och även det tråkiga att Sally, gamla katten, hemma är riktigt dålig enligt dotter som passar alla våra djur som vi som är här har; fem katter totalt och en kanin. Jag misstänkte att det skulle kunna inträffa en försämring för Sally. Hon såg skruttig ut men åt och drack, ville ut och in. Nu slutat äta och åldern har tagit ut sin rätt. Märkligt att det inträffar kanske just denna maken Ls årsdag. Deras förhållande var djupt och ömsesidigt.

Dotter går till graven med nytt ljus och blommor idag. För den som vill se finns annons i Smålandsposten, Till Minne. Har träffat många människor i valrörelsen som velat prata om Lennart och sagt sig sakna honom, uppskattat honom. Tack! Det värmer.

Personröstningen i Växjö kommun är på sluttampen. 47 av 52 valdistrikt räknade. Vår etta, Maria Garmer, leder och har 8% kryss, jag är tvåa med 6,6%. Roligt att två av oss ser ut att hamna över 5% och att av våra väljare kryssar nästan 30%. Engagemang! I övrigt inte mycket nytt om lokala/regionala valresultat. (MP) ska förhandla med allianspartierna har de gått ut med. Väntat? Kanske inte efter storförlusten?

Vilodag med bad efter att åskregnet – som plötsligt dök upp – har försvunnit. Det stora valet här? Poolen eller havet?

Carin Högstedt

180917

@hgstedt

Www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se