7. sep, 2018

Valfeber helt enkelt, Mikael Wiehe, Björn Afzelius, V-boa max

Fredag kväll.  Äntligen hemma efter lång dag i valstugan. Snart den avslutande debatten i TV. Ska se den förstås, men börjar kunna varje replik. Om jag tänker tillbaka på den här dagen så är det väldigt många unga människor som ställer frågor och söker kunskap. Många vill också markera att de har röstat på (V) och vill ha pins, tröjor eller tygkasse som markerar var de står. Men inte ta ut något i förskott! Det är bara valresultat som räknas.

Höjdpunkten i vår valrörelse var onsdag kväll i veckan, när Vänsterpartiet Växjö arrangerade konsert med Mikael Wiehe. Ett ekonomiskt vågspel som jag inte var förtjust ifrån början. Men jag medger, det var ett lyckokast. Fullsatt Växjö teater, 400 personer i publiken. För att stötta det hela köpte jag redan i maj åtta biljetter och alla mina närmaste kom, de tre döttrarna, två barnbarn, barnbarnens farmor, svärson. Det blev en magisk kväll och alldeles speciell för vår del på bänk 9. Döttrarna har ju vuxit upp med Wiehe och Afzelius och konserter, som de släpades med på. Inte minst maken L var stor beundrare av de båda. Nu när Mikael Wiehe sjöng de gamla fina låtarna så kom tårarna. Tänk vad Lennart hade uppskattat denna föreställning med en publik som var entusiastisk till max! Ett par av döttrarna tillsammans med maken L och mig träffade för övrigt Björn Afzelius live på järnvägsstationen i Växjö och hälsade på honom en gång för länge sedan. Ja, förutom ett mycket fint arrangemang och konsert, så blev det en minnesstund för oss närstående med Lennart. Tack för det, ni som slitit med förberedelserna! Och det blev ingen ekonomisk förlust…

Fysiskt uttröttad men vid mycket gott mod. Dock - inte ta ut något i förskott! Väldigt många förtidsröstar vad jag kan förstå – vill ha helgen fri för annat. Kö på stadsbiblioteket hela dagen.

Slut för idag. Debatten börjar snart. I morgon valstuga med underhållning, men jag tänker skolka några timmar och åka till Braås och auktion, åtminstone visningen.

Carin Högstedt

180907

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se