4. sep, 2018

Sandsbro, Toftagården, Växjö, Tävelsås, Ingelstad, Åryd, Furuby, Nydalavägen, hem

Lysande kväll igen! Sol på väg ner, sjön nästan spegelblank. Krukväxterna helt OK efter den stora torkan och sedan regnet. Rentav jättefina dahlior t ex. Alla de som står i krukor och som jag vattnat hela sommaren. De andra i rabatten är illa åtgångna förutom vinstocken som trivts alldeles utmärkt i torkan och hettan. Skörden skulle nog kunna bli en flaska vin?

Fy tusan vilket slitgöra en valrörelse är! Arma partiledare som ska utstå den ena utfrågningen efter den andra i alla tänkbara media. Har det inte gått inflation i debatter och utfrågningar?

Jag har det egentligen väldigt lugnt. Inte etta på någon lista. Tagit några debatter men inte mängder. Det är väl helt enkelt så att jag hetsar mig själv att kampanja oavbrutet, för min livsluft är politik. Å ena sidan. Å den andra är jag V Kronobergs ordförande och ansvarig för hela faderullan samtidigt som jag sköter uppgifter inom Vänsterpartiet Växjö. Jag kan inte gå och gömma mig. Funderar mycket på livet efter valet när jag envist går och cyklar runt med (V)äxjös Kommunnytt eller andra politiska vardagssysslor. Satt idag med en trave fakturor till V Kronoberg och attesterade. Vad pengar det går åt i en valrörelse!  Och vad avgör valresultatet? Affischer, annonser, broschyrer, facebook? Säkrast att inte utesluta något! En lukrativ bransch för många företag.

Började denna dag med att cykla runt med de sista (V)äxjös kommunnytt  i Sandsbro i en timme. Sedan till särskilda boendet Toftagården i Sandsbro med valsedlar till den särskilda röstmottagningen där idag. Inga problem. Valförrättarna var där. Så till kommunstyrelsens arbetsutskott där vi för första gången fick information om simhallsbygget, som vållat politiska diskussioner på senare tid. Inte så mycket om det behövs en ny simhall som om var den ska vara. För någon tid sedan damp det ner en nyhet från den styrande alliansen plus mp att nya simhallen ska placeras på ett industriområde västerut i staden. Varför det? Jo, det blir billigare än att bygga om och till nuvarande simhall vid Växjösjön. Inga kalkyler, inga diskussioner, bara ett pressmeddelande. Samma metod som när nya kommunhuset lanserades för fyra år sedan. Ju mer pengar, desto mindre förankring och diskussion! Nu  som först fick kommunstyrelsens  arbetsutskott information om de” indikationer” på kostnader att bygga på nuvarande plats (Växjöbornas vilja tror jag) och på Vaktvägen. Finns inga kalkyler, bara indikationer enligt föredragande tjänsteperson. Hoppas innerligt det går att lösa och att nya simhallen ligger vid Växjösjön och att så småningom får Växjös invånare också ett kallbadhus i anslutning till simhallen.

Sedan till partilokalen för att granska posten. För närvarande har distriktet ingen anställd i tjänst, så det är nödvändigt med tid för administration och att vi hjälps åt. Somt faller mellan stolar och annat blir inte gjort helt enkelt i denna situation.

Så var vi två som körde mot Tävelsås, Ingelstad, Åryd, Furuby med Kommunnytt och annat. Tre timmar och vi lyckades stoppa bedömningsmässigt 600 blad i brevlådor, kanske fler. Svettigt. Några trevliga samtal. Så tillbaka för att vara i valstugan respektive knacka dörr på Nydalavägen. Där tog jag på mig en länga lägenheter. Tröttnade snabbt på att knacka, ingen var hemma eller ointresserad. Stoppade material i 48 brevlådor och stod vid Netto och pratade med kunder. Givande. Borde vi ha gjort varje månad.

Äntligen hem och mat! Nu faller skymningen kl 20.00. Demoskop vill att jag tittar på TV4 och utfrågningen kl 21.00 för att ge ett omdöme.  Kanske det. Jonas Sjöstedt är ju med. Solcellslamporna tänds nu en efter en. Om en vecka är jag framme på Sardinien vid denna tid!

Carin Högstedt

180904

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959