27. aug, 2018

Vattenskotrarna tysta - sjöfåglarna är här, valsedlar och flygblad, höstkänning

Besökte på förmiddagen förtidsröstningslokal som jag har ansvar för och kollade behovet av fler valsedlar. Tittade i lådan med valsedlar. Saknade våra riksdags och regionlistor. Slut? Åhnej, skämt. Tre M-valsedlar låg överst i ena högen och tre KD-sedlar i den andra. Skrev en lapp till valförrättarna. Öppnar inte som vallokal förrän 16.00. Avsiktligt eller oavsiktligt slarv? Åkte runt till några mötesplatser och andra röstningslokaler. Lugnt och fint. Delade lite material jag kör omkring med i brevlådor. Vill att allt används. Så skrivbordet. Handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunfullmäktige i morgon. Inledningstal till allmänpolitisk debatt. Bara fem minuter men ska innehålla något bra. Publiken vid radio och TV-kanal är viktig att tänka på. Två motioner att plädera för.

Hade anmält mig till valstugan mellan 10 och 16 idag, men det höll ju inte och jag blev befriad. Ikväll har vi nästa sista valledningen i V Växjö före valet. Det är 13 grader plus, blåser kallt, mörkt och regnskurar. Synd att klaga men inte roligt. Baddräkt och badhandduk hänger fortfarande ute och verkar vilsna. Hur många gånger har jag använt dem och simmat mina 100-200 meter denna sommar? Är det slut nu? Jo, det är klart att det är.

Det har blivit lugnt från vattenskotrarna och jag får rapporter om sjöfåglar som nu visar sig i Toftasjön och Helgasjön. Har tyvärr inte tid att skåda själv. Tre hägrar hade en vän på facebook i sitt synfält. En har jag sett då och då i sommar.

Måste göra vissa saker innan möte, så här är det slut för dagen.

Har förresten problem med att lägga ut bloggen på twitter.

Carin Högstedt

180827

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959