1. mar, 2018

Seniormässa, samverkan universitet-region, postgång ur funktion, revisionsplan

Hemma en stund efter att ha representerat (V) på Seniormässan på förmiddagen och deltagit i möte med region- och universitetsfolk kring samverkansavtalet, som Linnéuniversitetet och Region Kronoberg har. Temagrupper är utsedda och rapporterade. Intressant! Insuper mycket ny information i mitt uppdrag som ordförande för FoU-beredningen. Har i min plan att skriva artikel om den delen av kommunal/regional verksamhet som handlar om just forskning och utveckling. Detta viktiga område står inte överst på kommunala dagordningar i allmänhet.

Seniormässan bjöd på många samtal de två timmar som Eva-Britt Svensson och jag stod vid vårt bord. Mässan pågår två dagar, men (V) är där endast idag. Det kostar åtskilligt att få en plats med bord och stol. Som sagt; många känningar och många samtal och det info-blad om pensionärsfrågor som Eva-Britt sammanställt togs snällt emot av en hel del förbipasserande. Inte så mycket publik som jag hade föreställt mig, men det kanske vuxit under dagen. Väglag och temperatur uppmuntrar inte heller till att ge sig ut.

I tisdags hade vi kommunfullmäktige. Jag trodde jag hade början på influensan, men tog mig igenom mötet. Stannade hemma igår och vilade. Nä, inte influensa, tack och lov. Snuvig men idag inte alls så dålig. Jag deltog i produktionen av (V)äxjös Kommunnytt igår genom att skicka manusförslag hemifrån. Bladet är tryckt och på väg ut till folket. Ska finnas på nätet, men det gör det inte ännu.  Själva fullmäktige? Tja, lugnt, föga upphetsande. Intressantast var enligt min mening information om ridsportens villkor i kommunen och revisionens plan för kommande revisioner. -Ja, jättebra information och plan, som redovisades av revisionens ordförande (S)! V-motion om välfärdsbokslut avslogs av de styrande M+C+L+KD+MP. På ledamöternas frågestund ställde vi frågor om trafiksäkerhet i Ingelstad, om behovet av dricksvattenkranar i stan, om kontanthantering i kommunen och om kommunens nya ansvar för spelmissbruk. Det lär bli en motion om att kommunen ska ha kvar möjligheten att betala med kontanter inom sina verksamheter. Att ta bort den möjligheten ställer grupper av människor vid sidan av. Så ska det inte vara.

Snart till stan igen. Ska delta i ”Mobbning, nej tack”, ett seminarium som ska handla om psykisk ohälsa. Som jag förstått är det en privatperson som tagit ett initiativ till denna kväll på Domkyrkocentrum. Kan bli spännande.

Hade svårt att sova gången natt. Bland annat försökte jag medan jag vred och vände på mig komma på vilken stad i Tyskland jag inte varit i på jättelänge, men tycker mycket om. En åker dit via färja från Trelleborg. Gick som vanligt igenom alfabetet – brukar hjälpa. Testade många tyska stadsnamn. Så kom jag på: Google! Japp. Rostock var det ju! Kunde vara roligt att ta en tur dit. Men inte i detta väder.

Har fått nytt postnummer från 5 mars. Vet inte varför, men nu är det 35272. Men om det hjälper posten att komma fram så må det vara hänt. Brev som postades i fredags 23/2 i Växjö kom till mig idag torsdag 1/3. Ohållbart.

Carin Högstedt

180301

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se