18. jan, 2018

Partiledardebatt, jämlikhet o jämställdhet, Ingelstad, Rottne, rotmos, naturbruk

Talgoxarna har dominerat fågelborden några dagar nu. Igår en mer ovanlig gäst vid min husknut: Entita eller talltita. Finns skillnader på dessa, men jag kan inte avgöra vilken sort det är utan fågelbok och i all hast.

Såg partiledardebatten igår kväll (SVTplay). Måste erkänna att jag underskattat Ulf Kristersson (M). Inte hans högerideologi men däremot hans verbala förmåga att tala för sin sak. Enligt Dagens samhälles idag publicerade ”Poll of polls”, sammanvägda opinionsresultat, så är (KD) på väg neråt med sina 3,2 %. Den här debatten lär inte ha höjt den nivån. Det var väldigt mycket om Löfvens (S) brister och väldigt lite om vad (KD) eventuellt vill. Jag har tidigare skrivit om att (V) vänt trenden uppåt. Nu är det slut med det – för tillfället i alla fall. Det har planat ut till ingen förändring på 7,3 %. Väntat med tanke på den olycksaliga Lars Ohly-historien. Där finns bara förlorare. Jonas insatser igår var i mitt tycke mycket bra. Han förmår ha flera spår samtidigt, knyter ihop klass och kön, sätter in brottsligheten i ett sammanhang, knöt an till #metoo – det sista gjorde för övrigt även Annie Lööf, ©. Isabella Lövin (MP) hade ett bra första inlägg – ägnat åt klimat och miljö. Jonas tog också upp klimatpolitiken. Ulf Kristersson verkade inte ha en enda tanke på det området! Tänk när klimatflyktingar väller in över mer säkra områden i världen! Vilken integrationspolitik är då tillämplig?

Var på väg att få en inneboende ensamkommande afghansk pojke, men så blev det inte. Han såväl som många andra förflyttades till Konga, ca sex mil härifrån, från att ha bott i Växjö och gått i gymnasiet här. Har kontakt med honom via facebook och ska besöka honom och Konga vid lämpligt väglag. Lösningar på väg för den här gruppen som går i skolan i Växjö, sägs det på ansvarigt håll.  – Ja, det hoppas vi verkligen! Möte ikväll med engagerade frivilliga människor som kämpar för en human behandling av dessa utsatta ungdomar som bara flyttas runt. Hur länge kan en ung person leva utan hopp om en säker framtid? Med ständig oro?

Snart är artrosskolan och träningspassen två gånger i veckan slut. Igår gick jag riktigt in för träningspasset och har ingen värk idag, varken ledvärk eller träningsvärk. Ska köpa ett kort och fortsätta besöka detta enkla gym två gånger i veckan, minst. Det ska gå. Träffar trevliga människor där. Var hos optiker häromdagen, som är specialist på ögonlocksinflammationer och liknande. En timmes fotograferande och instruktiv beskrivning av problemen med min syn. Fem olika medikamenter med hem. Betydligt klokare (och fattigare) än tidigare och förhoppningsvis kan jag bli bättre.

Nu snart iväg till Ingelstad och besök på Naturbruksgymnasiet, träff med bygderådet, och med personal från särskilda boendet Kvarngården. Riktigt intressant ska det bli. Nästa månad är det Rottnes tur. Vi är fem V-partister idag. Börjar med lunch på Solvikens Pensionat. Där vankas rotmos eller nasi goreng. Svårt val. Älskar båda.

Carin Högstedt

@hgstedt

www.maqt.se

www.carhog14.se

carin.hogstedt@vaxjo.se

0706214959

0724525559