14. okt, 2017

Crossfit, TC, sociala media, städdag i Sågverkets brf, mobilstrul i 4 veckor, kommunhuset duger

Lördag kväll. 13 gr ute. Lönnlöven flockas på altanen. Pilfinkarna jätteglada över matning. De är verkligen trevliga. Finns en bok som handlar om pilfinkar och heter just ”Pilfink” av Göran Bergengren, Carlssons förlag, illustrationer Gebbe Björkman. Rekommenderas! Pilfinken ser ut som gråsparv förutom den bruna fläcken på ”kinden”.

Häromkvällen gjorde några ur vår kommunala grupp besök på TC (Teleborgs centrum), fritidsgård. Där träffade vi Simon och Madelene, ledare, som berättade om verksamheten. -Delar de upp grupper i killar och tjejer? -Ja, på begäran av ungdomarna själva händer det. Madelene har en grupp tjejer som bett om crossfit separat från killar. Det får de nu. Trevlig pratstund och fika på en lugn fritidsgård i början av kvällen. Fältarbetare dök upp och bjöd in oss att träffa dem vid tillfälle. Gärna! De organiserar även nattvandrarna. Vad vi inte visste var att Madelene är en crossfitstjärna! Det ser vi i dagens Smp (C-delen), som har stor artikel om henne! Hon jobbar halvtid på TC, halvtid på eget företag (delägare), Crossfit Linné och tävlar i crossfit.  Roligt att ha träffat henne och säkert en tillgång för TC och deras ungdomar.

Igår en orgie i privatsaker. Det är inte nog med sorg efter en anhörigs bortgång, det är mycket med papper och byråkrati också. Med hjälp av en av döttrarna kom jag i igenom det mesta i posthögen. Hon är resolut och ringer upp  företag som skickat det ena och det andra. Till slut hade allt löst sig. Innan dess till Telia för att avsluta maken L.s abonnemang och – äntligen öppna ett eget privat. Kan inte vara bunden till kommunmobilen längre efter att den inte släppt fram samtalssignal på ca fyra veckor. Olidligt! Nu ska jag bara lära mig min nya mobil, så ska jag lansera numret. Det är ju bra om jag vet hur en ska svara när det ringer... Det får bli kvällens övning.

Åkte in till stan idag vid niotiden. När jag startade bilen såg jag in i bostadsrättsföreningens samlingslokal. Fullt med folk. Usch, vad jag skämdes. Glömt att vi har städdag, inte meddelat att jag är upptagen! Sedan länge har (V) Kronoberg utlyst en utbildning i sociala media denna lördag och vad vi ska tänka på, när vi använder dem och hur vi kan nå fler med våra budskap. Flera nya medlemmar där – och några veteraner, alla lika angelägna om att veta mer och förmedla sina egna kunskaper och undringar. Bra dag. Jag vacklade ifråga om att över huvud taget delta med min förkylning och lätt febrig. Men faktum är att jag blev bättre under dagens lopp – trevligt sällskap gjorde det möjligt? – och nu börjar jag tro att jag klarar det utan antibiotika.

I morgon träffa barnbarnen förhoppningsvis och för övrigt förbereda kommunfullmäktige och den allmänpolitiska debatten som ska hållas på tisdag. Då ska även beslut tas om att bygga nytt kommunhus – eller inte. Helst inte.

Carin Högstedt

171014

@hgstedt

www,carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se