7. jul, 2017

Datorkrasch, fågelliv, tyskhare, sol en hel dag, Bergveckan, Almedalen

Igår morse var omvärlden mjölkvit, när vi steg upp. Men dimman lättade och en ytterst vacker dag började. Jag satt i solstol i timmar och bara tittade; sädesärleungar i gräset. Tyvärr lätta byten för katter. Ringduvorna kuttrar. Tyskharen kom sättandes, stannade och åt av växtligheten, skuttade vidare. Storlommen dök och simmade långt under vattnet. Fiskmåsarna härjade, som de gör när något hotar deras ungar och bon. Skator är det gott om. Svart katt och randig katt väste mot varandra men nöjde sig med det. Inget blodvite.

Ja, det var en härlig dag med tid för vila och njuta. Datorn ute på bordet. Den blev  jättevarm, så jag la ner den på en stol med filt över. Musen mellan skärmen och tangentbordet. Maken L sätter sig på stolen. Krasch! I varje fall skärmen är trasig. Maken L ringer till den firma vi brukar anlita. De har semester. Googlar och på tredje försöket svarar en person och han kommer förbi inom ett par timmar och tittar på datorn. Vilket lyckokast! Jättetrevlig ensamföretagare med datorverkstad, från Iran, 30 år i Sverige, vi har gemensamma bekanta och mycket att prata om. På måndag ska jag få svar på hur det är ställt med min dator, som visserligen behövde bytas i vilket fall, trött som den är efter 6 år ungefär. Men – hela släktforskningen och alla program jag har för att forska – det är det som är kruxet. Går det att använda? Maken L näst intill otröstlig över olyckshändelsen, men det kan bli riktigt bra i sista änden. Eventuellt bara skärmen som är skadad. Ny dator nödvändig i vilket fall inom kort.

Lyssnade förstås på Ebba Busch-Thor (KD) i Almedalen. Snyggt framförande med bilderna i bakgrunden. Men blir less på att de borgerliga helt glömt att de styrt för inte länge sedan. De hade socialminister! Och nu är äldrevården helt under isen och det saknas särskilda boenden för ”våra äldre” som EBT envist upprepar: ”våra äldre”. Det är mycket vanligt och jag retar mig på uttrycket. För mig framstår det som att äldre är en homogen grupp som inte förmår tänka själva.

Sitter i kommunhuset och skriver. Här är lugnt. Träffat två andra förtroendevalda i ”politikerkorridoren”. Ann-Christin Lindkvist (S) och Sofia Stynsberg (M). Ute helt mulet idag, så jag passar på att uträtta lite ärenden och har tittat till partilokalen. Sommarflygbladen (5 000) nästan slut. Kan nog låta trycka några tusen till.

SOM-institutet ha kollat opinionsläget i storstäderna: (V) tredje största parti. Gott – får ta alla tillfällen till (skade)glädje i akt.

I eftermiddag tar maken L och jag en tur till Berg med omnejd igen. Finns mycket av konsthantverk till exempel att titta på.

Carin Högstedt

170707

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se