9. maj, 2017

Budget 2018, sommarspaning nej, färdtjänst, Berlinerpopplarna, val 2018

Borgholm. Budgetberedning. Vilken gång i ordningen? Tappat räkningen. Kallt ute. Förra året var väldigt varmt och skönt.

Vi som är här är några tjänstepersoner och kommunstyrelseledamöter från S och V i Växjö kommun. Vi får massor med info om det ekonomiska läget, om behov och prognoser. Sedan ska vi göra ett budgetförslag för 2018 och framåt. 2018 är det valår och en kan säga att grunden för den lokala valrörelsen 2018 läggs med denna budget. Den ska beslutas i juni nu i sommar och gälla för nästa år och även 2019-20.

Inte helt enkelt kan jag säga, men jag tycker vi har kommit framåt idag och har morgondagen på oss också. Sedan kommer vi att hålla på hela maj med möten och författande av texter. Väldigt mycket arbete för något som kommer att röstas ner i fullmäktige? Så är det, men det lägger grunden för ett byte av majoritet 2018. Så kan det gå och det är målet. Därför stenhårt arbete och mycket skoj mellan varven.

Vaknade vid 3-tiden i natt och är trött förstås. Snö låg kvar i Kalmar med omnejd på vägen hit. Tänker på våra växter som inte klarar minusgrader; fikonträdet, olivträdet, kanariepalmen och bägarrankorna. Kan bara hoppas det är kortvarig kyla med snö och hagel. Annars går det åt helskotta.

Läser – äntligen – Berlinerpopplarna av Anne B. Ragde. Hört talas om den, haft den länge och nu var tiden inne för den att bli läst.

Apropå. Nej, det blev ingen sommarspaning till Smålandsposten. Har ett manus i huvudet, men inte haft någon som helst tid att skriva. Helt OK. Tiden går ut i morgon.

Gårdagen var fylld med händelser, bl a ett besök hos serviceresor på Region Kronoberg. Det är de som sköter färdtjänst och sjukresor, den administrativa delen. Väldigt bra informatör och jag fick bekräftat många av mina, eller rättare sagt de färdtjänstberoendes, frågetecken och missnöje med samåkning, förseningar etc. Ska reglerna ändras så krävs politiska beslut. De 25 personer som sköter bokningar gör så gott de kan med nuvarande regler och det finns möjlighet för den som exempelvis ska sköta ett arbete och åka varje dag samma tider att få särskild behandling. Mycket givande information!

Carin Högstedt

170509

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se