23. apr, 2017

Alla ska kunna bo kvar, varje flicka ska slippa könsstympning, rödhake och ringduvor

Vilken morgon! Spegelblank sjö, åtta grader plus och en rödhake första fågeln jag ser. Kanadagässen tutar och ett ringduvepar har börjat hålla till i våra buskar. De äter nerfallna fågelfrön. Hag jag skrivit skogsduva tidigare så var det helt tokigt. Ringduvor är det. Kom hem efter politikkonferensen igår ca 16. Satt ute en timme och umgicks med bofinkar, blåmesar, talgoxar, pilfinkar och storlommar som simmade förbi. Kändes drägligt med filt om benen trots isande vindar, tills det började snöa!

Läser i Läkarmissionens tidning om deras arbete för nej till könsstympning av flickor. De har två läger i Kenya och samarbetar med organisationen ADRA för att få slut på den livsfarliga traditionen. Lägren är alternativ och infaller i december som är säsong för den traditionella könsstympningen. På lägren får flickorna kunskaper om sin kropp, mänskliga rättigheter och när de är klara förklaras de vuxna och får diplom. Se mer på kampanjen #varjeflicka!

Ligger efter med tidningsläsanden denna vecka. ”Utredningen om Sveriges 15 år långa krig i Afghanistan saknar svar på hur vi blev ett pålitligt kugghjul i USA.s krigsmaskin” i Dagens ETC 18 april – ännu oläst. Pierre Schori citeras: Sverige ville visa Nato och Pentagon att vi var duktiga. Det var ett strategiskt misstag”. 800 000 civila dödade som konsekvenser av kriget. Och riksdagen fördes bakom ljuset!? Vad görs åt detta?

Nu har vi haft tre lördagskonferenser i vår, där de lokala styrelserna i V Kronoberg fått en duvning i hur en styrelse ska leda verksamheten framåt. Partistyrelsen har genomfört detta i hela landet och alla partiföreningar. Bra uppslutning från alla hörn i länet och nu går vi vidare med egen utbildning ur olika aspekter, allt för att valrörelsen ska gå som smort.

Vi är flera i familjen som fyller år i april och idag är det kaffe och tårta i Sandsbro för att fira. Skulle köpa lite uteblommor till döttrarna igår, men kom av mig i affären. Kändes som hela butikens utedel skulle flyga iväg i blåsten. Får komplettera senare, när det är drägligt för blommor att komma ut. Missar föreläsningen i eftermiddag, ”Alla ska kunna bo kvar”, Vattentorget 1, Växjö, IOGT, som V Växjö arrangerar, 16.30. Väldigt aktuellt just här, där 2000 hyresrätter såldes för ett tag sedan, näst mest i någon kommun i Sverige. Inte ens allianspartierna, som sålde, har jag hört skryta om den rankingen. Nej, idag prioriterar jag ett kafferep.

Carin Högstedt

170423

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se