19. mar, 2017

Positivt om Huskurage, buss-miss, Earth week, heldag med partisekreteraren

Söndag förmiddag kl 11 och jag har redan suttit fyra timmar vid datorn med jobb. Men snart ska jag ut i vårvädret, som för övrigt är rätt kylslaget.

Hela dagen igår ”partiföreningsskolan del 2”. Ca 40 V-partister samlade för att få kunskaper i organisation, förtroendekultur, medlemsvård och annat som har med föreningsliv att göra. För första gången besök i Kronoberg av partisekreterare Aron Etzler, som höll i utbildningen. När jag vid 16-tiden gick till busshållplatsen, så var jag nöjd med distriktets närvaro och intresse under dagen, nöjd med alla nya medlemmar i styrelserna. Nöjd med Aron Etzlers insats. Bussen skulle gå om sex minuter, såg jag i tabellen. Den kom! Och körde förbi i full fart! Med en eller kanske två passagerare. Jag stod där och vinkade med gröna busskortet. Riktigt ilsk gick jag till resecentrum för att skälla på någon, men det var stängt i alla luckor.

I fredags i Stockholm på Riksförbundet Noaks Arks styrelsemöte, det sista för min del. Min efterträdare från Noaks Ark Småland-Halland, Britt-Marie Falk, var i Stockholm och vi stämde träff i hörnet Olof Palmes gata/Drottninggatan för att gå vidare till Noaks Arks lokaler på Eriksbergsgatan. Vi hade sagt 8.45. Vi kom båda 8.30, nästan på sekunden samtidigt. Och kanske inte en slump. Det visade sig att vi hade mycket att tala om. Vi hade gott om tid och pratade om mötets innehåll och allt annat. Det är mycket trevligt att lära känna Britt-Marie och hon kommer att vara behövd i styrelsen, hon såväl som ersättaren Malin Lauber. Varje regional förening ska utse en ordinarie och ersättare i styrelsen för riksförbundet.

Fått positivt svar från Växjös kommunala bostadsbolag på skrivelsen Eva-Britt Svensson och jag gjorde om att införa konceptet ”Huskurage” för att minska våld i nära relationer. Det bygger på att hyresgäster är uppmärksamma på och agerar, när de misstänker våld. Ett koncept för våga fråga istället för att blunda och tänka inte mitt problem, inte lägga mig i.

Nu en långpromenad och sedan läsa handlingar till veckans möten som är ”Earth week” i Växjö kommun med stort utbud av miljö/klimat-föreläsningar och annat. Föreningen Hjärnkraft har årsmöte såväl som Kvinnojouren Blenda. Lär missa båda på grund av andra möten, vilket jag beklagar. Har dock tillsammans med Malin Lauber valberedat fram ett förslag till styrelse i Kvinnojouren, som vi tror blir jättebra.

Carin Högstedt

170319

#hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se