3. mar, 2017

Feministisk stadsvandring, årsmötena avlöser varandra, flygbladsmotion

Fredag eftermiddag – en helt mötesfri dag då jag cyklat runt i Sandsbro med flygblad i två timmar prick. Dagens motion är avklarad alltså. Så hämtat min nya telefon på kommunens IT-avdelning, justerat ett protokoll, handlat på COOP för minst 300 och fått 10 % rabatt, handlat på MIO för minst 600 kr och fått 300 kr rabatt, varit på återvinningscentralen med glödlampor och batterier. Jag är nöjd.

Jag har som jag skrivit tidigare gått med i #blogg100 – en mängd människor är där och vi har lovat att blogga varje dag i 100 dagar och det för yttrandefrihetens sak. Bara 97 dagar kvar. Denna kampanj har tydligen pågått i flera år, en gång om året. Jag har aldrig hört talas om det hela förrän nu i år via #maqt.se, där endast kvinnor bloggar, om politik och livet.

Igår mötte vi folket på Storgatan live när vi,fyra partikamrater, delade flygbladet (V)äxjös Kommunnytt på Storgatan i Växjö. Kan läsas på www.vvaxjo.se. Duggregn från början som blev riktigt äckligt tilltagande och blött. Inte så lyckat men inte meningslöst heller. Blir alltid några bra samtal.

Träffade sedan två partikamrater för att planera söndagens (5/3) ”feministiska stadsvandring”. Vi genomförde den i valrörelsen 2014 och nu ska det ske igen, inför Internationella Kvinnodagen 8 mars. MEN det kan bli kallt och snö och tämligen ogenomförbart. Om ändå några vill, så vandrar vi till kafé och pratar om kvinnorna vi tänker berätta om. Samling 14.30 utanför Stadsbiblioteket i Växjö! Vi lyfter fram kvinnor i Växjös historia, som är intressanta och som gått före i många avseenden. I P G Vejdes Växjö stads historia del 2, från ca 1940, finns 39 personporträtt. 2 är kvinnor. Därför.

På kvällen på årsmöte med Elöverkänsligas förening i Kronobergs län. Jag har brukat vara ordförande för deras årsmöten och det slutade förra året med att jag blev vald till ersättare i styrelsen! Nu hade jag hoppats att någon annan kandidat fanns till den platsen (tidsbrist) men istället blev jag ordinarie. Ingen köbildning till styrelserna i många föreningar. Men OK, jag får mycket information och det är väldigt trevliga människor. Igår hade vi två föreläsare från Gemla: Ulf Johnsson som arbetat på VEAB (Växjös energi verk) i – sa han 45 år? Jag tror det och Hugo Karlsson, elektriker, som informerade om elfält och magnetfält, femledarsystem och hur en kan skydda sig. Väldigt mycket som jag inte vet om elektricitet, det är helt klart!

I morgon lördag heldag i Alvesta. Det är Vänsterpartiets distriktsårskonferens med inbjuden gäst från partistyrelsen, val till styrelse, verksamhetsplan etc. Som på alla årsmöten och de duggar tätt i mars-april.

Carin Högstedt

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se