18. feb, 2017

Valrörelse 2018 igång, mello i Växjö, 12 i styrelsen, fler poliser, Videum, landshövding

I torsdags hade vi årsmöte med Vänsterpartiet Växjö och valde en 12 kvinnor och män stark styrelse. Idag var hela denna styrelse med på ”partiskolans” första utbildningsdag av tre. Med var också övriga partiföreningsstyrelser i Kronoberg, totalt 42 personer har använt denna lördag till att fördjupa sig i konsten att vinna 2018 års val. Enkelt uttryckt. Kursledare idag Rosanna Dinamarca, från Trollhättan, partistyrelsen och riksdagen. Mycket gruppdiskussioner i respektive föreningsstyrelse.

Ja, jag är omvald till Vänsterpartiet Växjös styrelse som nu är förnyad med fyra helt nya ledamöter. Geografiskt i kommunen är Kråkenäsryd och Lammhult representerade. Till saken hör att vi har ytterligare en V-förening inom kommunen, V Braås-Rottne, som har egen styrelse. Det är historiska skäl till denna uppdelning.

Roligt igår att vara med på första spadtaget för tillbyggnad av polisutbildningen på Campus. Nu är det 750 polisstudenter och ska bli nästan dubbelt, 1500, om ca ett år. Det kommunala bolaget Vidéum bygger och förvaltar alla lokaler på Campus och alla Linnéuniversitetets lokaler. Sedan jag en period var vice ordförande i Vidéum har jag stor respekt för det som görs och en slags klockarkärlek till verksamheten i Science Park och annat i ett mycket attraktivt universitetsområde. Det är vackert helt enkelt. Polisutbildningen – som jag länge tyckt ska vara högskola och akademisk utbildning – är bra i Växjö, så utmärkt att det blir fler som utbildas här.

Morgondagen söndag är fri från åtaganden. Nästa vecka tämligen lugn. Det är sportlov, det påverkar mötesfrekvensen. Bio med barnbarnen på onsdag och på tisdag ska Eva-Britt Svensson och jag hälsa landshövding Ingrid Burman välkommen genom besök med blommor och bok. Torsdag Bibliotekets vänner med programkväll ”kreativt skrivande” kl 18.00 på stadsbiblioteket.  Återkommer om det. Ja, och träff med Kommunal på tisdag. Omväxlande, minst sagt.

Snön är borta och med den ensamma kanadagåsen, som väl hittar att äta utan våra fågelfrön. Hoppas jag. Ska nu tända lite ljus på altanen och invänta mello från Växjö. Kanske känner igen någon i publiken? Blir spännande att höra hur barnbarnen upplevde genrepet de varit på i eftermiddags.

Fortfarande problem med att lägga ut bloggen på facebook, men den kommer att finnas på nedanstående sidor och  twitter.

Carin Högstedt

170218

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se