27. jan, 2017

Vindrutetorkare, kommunarkiv, regionplanering, fågelräkning, Kulturnatten

Fredag kväll efter lång arbetsvecka. Trodde jag skulle hinna hem i dagsljus och börja räkna fåglar – det är fågelräknardags – men det smög sig. Kom i skymningen och en ensam koltrast satt i buskarna.

Har tagit kol på två surdegar igår och idag. Igår fraktade jag Bibliotekets vänners pärmar och dokument sedan begynnelsen till Kommunarkivet på Kulturarvscentrum. Det är mer än ett halvår sedan jag åtog mig detta eftersom jag kör förbi arkivet så gott som varenda dag. De samlade dokumenten är bara i vägen på stadsbiblioteket. Nu är det gjort! Många nätter har jag vaknat och plötsligt kommit på: Dokumenten till arkivet! Och så glömt igen och igen. Nu är allt i goda händer. Så idag har jag köpt och fått monterade nya vindrutetorkare. Äntligen! De gamla urdåliga och varje gång det regnat har jag insett att nu är det hög tid och glömt i samma stund som solen skiner.

I övrigt skrivit motion om tillgänglighetsmärkning av bostäder, se www.vvaxjo.se och Eva-Britt Svensson och jag fortsätter ett förslag som vi startade februari 2013. Vi fick positivt gensvar från kommunkoncernens styrelse, visst arbete kom igång men sedan avbröts det.  Förbereddes ju försäljning av lägenheterna av det blågröna styret!

Idag regiongruppsmöte mellan 9 och 15 med föredragningar om Region Kronobergs ekonomi och infrastrukturplaner. Bra diskussioner om vägar, järnvägar, cykelvägar, prioriteringar och finansiering. Också diskussion om problem inom färdtjänst, sjukresor, personalrekrytering med mera. Hur får Region Kronoberg så gott rykte att personal söker sig till just Kronoberg?

Nu helg med fågelräkning och Kulturnatten, flygbladsutdelning och kanske lite hushållsarbete. Bibliotekets vänner har citattävling på stadsbiblioteket i morgon eftermiddag-kväll. Missa inte den! Kulturnatten i Växjö bjuder in till väldigt mycket!

Carin Högstedt

20170127

@hgstedt

www.carhog14.se

www.maqt.se

carin.hogstedt@vaxjo.se