16. sep, 2016

Matmässa, regiongrupp, tam kråka, höst, Elin Wägner, Män för jämställdhet

Igår badade jag i sjön, idag frös jag på stan och köpte äntligen en bra höst- och cykeljacka! Sommaren är nog slut för den här gången.

En hel packe tidningar i brevlådan idag: Dagens ETC, RÖTT (vänsterpartiets tidning), Hem & Antik, HSBs Uppdraget, Sveriges Natur (Naturskyddsföreningens). Dagens ETC igår mycket  fullmatad om alliansväljarnas nej till vinster i välfärden, om pensionssystemet och den ”demografiska bomben” och myterna kring det, om rasistiska grupper som vill kapa kampen för kvinnofrid, om ”Alliansens reptilhjärna som skämmer ut sig för 80 kr” och så ett recept på vegetarisk bolognese på svarta linser, som ska prövas. Och den tidningen har jag bara hunnit läsa rubrikerna i, förutom receptet.

Idag regiongrupp på förmiddagen. –Ja, det är svårt att nå ut i media i minimajoritet med borgerlig budget! Mycket på gång i partiet. Jonas Sjöstedt kommer till Älmhult 17/10 t ex.

Matmässan pågår i Växjö  för fullt och jag tog en sväng till konserthuset, gick in på ett seminarium, men nej, det gav inget och tog en sväng på stan och köpte färskost med ramslök och Gullaskruvs isterband, förödande goda.

Imorgon kurs för Vänsterpartiet Kronobergs medlemmar. Vi är i Hovmantorps Folkets Hus hela dagen och får besök av riksdagsledamoten Nooshie Dadgostar.  Det blir ideologi och samtal inför kommande valrörelse. Många nya medlemmar anmälda, vilket var meningen.

Söndag till Elin Wägner-helgen på Kronobergs folkhögskola. Årets väckarklocka delas ut till organisationen Män för jämställdhet och jag ska lyssna på Arne Jernelöv som talar på temat ”När kvinnorna tar mer plats – vad händer med männen?” Och Tomas B Lindahl ska tala och har rubriken ”Halvvägs till 100 – en 50-årig mans resa mot 100% jämställdhet”. Ordförande i Män för jämställdhet, Luis Lineo, håller sitt föredrag ”Beredd att stå i bredd – Män för jämställdhet går in i en ny fas”. Titeln anspelar på förra året pristagare Ebba Witt-Brattström, som talade om att ”stå i bredd”, 60-talets kvinnokamp för jämställdhet. Spännande och glad att jag kan delta en av dagarna. Det är Elin Wägner-sällskapet som alltid i september har en tvådagars konferens i Växjö.

Kråkan jag nämnde häromdagen uppehåller sig fortfarande i kvarteret. Vill gärna ha mat serverad på altanen. Tror den är skadad på något vis även om den kan flyga.

Carin Högstedt

160916

#hgstedt

Carin.hogstedt@vaxjo.se

www.carhog14.se