25. jun, 2016

Midsommarväder, bad, Sydostleden, cykelsemester, 29 grader i skuggan

Vilken midsommar! Varmt och skönt på land och i vattnet. Började bada vid sjutiden idag. Spegelblank sjö. Ensam ute med sju kanadagäss på avstånd. 24 grader redan i luften, 21 i vattnet. Känner mig väldigt bortskämd. Blev uppassade med mat, jordgubbar och tårta igår hos dotter med make och barnbarnen plus barnbarnens farmor och ytterligare en av mina döttrar. Idag har vi badat tillsammans i Toftasjön med fika och jordgubbar.

Blev väldigt uppiggad av första simturen och satte mig och skrev en insändare om Sydostleden, den cykelled på 27 mil som invigdes häromdagen. Flera av de som invigningscyklade har blivit upprörda över den dåliga standarden mellan Växjö och Ingelstad. Flera har skrivit insändare. Jag gick tillbaka till 8 oktober 2014. Då cyklade jag till Ingelstad och tillbaka. Cyklade fel ett antal gånger. Saknades skyltning. Dåligt underlag bitvis. Det ska vara bekvämt att cykla på en led som ska marknadsföras internationellt och nationellt. Jag skrev då samma dag som cyklingen en motion om att åtgärda bristerna, så vi slipper skämmas när turisterna kommer. Vagt beslut av fullmäktiges borgerliga majoritet. Skulle avvakta uppföljning 2015.

Är den uppföljningen gjord??? Det är precis samma kritik som jag hade som framförs igen, två år senare. Det är verkligen synd att ge leden dåligt rykte. Då blir det inga nya företag, cykelturismen missas, cykelpendlingen uteblir, besöksnäringen får inte det tillskott som är tänkt och den positiva landsbygdsutvecklingen missas. Det har vi inte råd med, anser jag. Många människor har arbetat i många år för att förverkliga Sydostleden, mycket pengar är investerade. Det ska fungera hela vägen, alla de 27 milen. Det ska gå att lita på det. Då kommer den positiva utvecklingen.

Som jag skrivit tidigare; i augusti blir det cykla av. Då ska jag och förhoppningsvis fler cykla Växjö-Ingelstad och kolla bekvämligheten. Återkommer om dag och tid.

29,5 grader i skuggan. Dags för dopp nr fem. Sällsynta gåvor dessa dagar som kräver bad efter bad och att sitta i skuggan!

Fortsatt skön helg önskar jag alla!

Carin Högstedt

160625

PS Sydostleden är nu skyltad!