11. maj, 2016

Borgholm, budget, Växjö Pride, Dädesjö, vackert väder

Sitter på hotell Borgholm och skriver efter lång dag. Otroligt fint väder och  alla vi i S och V som är här (fem S och två V) plus fyra tjänstepersoner satt ute innan middagen. Solen på väg neråt, varmt, vackert, koltrastdrillar. Kan inte minnas så fint väder någon budgetberedning tidigare, men jag har i och för sig varit på många. Och på många olika ställen, men på senare år i Borgholm. Började dagen med träff med de fackliga organisationerna inför budgeten. Bra samtal. Sedan minibuss till Borgholm och genomgång av det ekonomiska läget. Så börjar vi sortera – under Åsa Karlsson Björkmarkers (S) eminenta ledning – på whiteboarden – vilka pengar har vi att arbeta med? Det går bra. Gunnar Storbjörk (S) kreativ när det gäller möjliga källor till finansiering och vi blir överens S och V om läget. Imorgon kan vi börja titta på vad vi ska lägga pengarna på. Vi lär vara överens om det också. Självklart ska medborgarna kunna märka skillnad på plus 10 miljarder (70 miljoner kr för Växjö kommun) jämfört med om de pengarna inte kommit.

Igår väldigt roligt och hejdlöst inspirerande att vara med på invigningen av Växjö Pride-veckan. Strålande väder, mycket folk och glad stämning. Så mycket positivt som hänt på detta område under min livstid och inte minst de senare åren. Det är inte klart, jag menar inte alls det, men ändå. Jag fick frågan om homoäktenskap ca 1980. –Javisst, sa jag. Adoptera barn? –Nja, nej, kanske inte det. Men en kan tänka om. Frihet, kunskap, kärlek – det är de bästa ledorden för ett samhälles välmåga och ska spridas till hela världen.

Så kommunala gruppen och jag åtog mig väl mycket i vanlig ordning. Stöp i säng när jag kom hem, satte klockan på halv sex och nu är det sängdags igen. Imorgon kväll, när vi är hemma från Borgholm, till Dädesjö för möte om skolan. Inte första gången. Jag är där som landsbygdsansvarig, inte skolpolitiker.

Carin Högstedt

160510