22. apr, 2016

Bulgarisk fest, Diakonicentrum, hortensia och pelargoner, Noks Ark

Rört mig mycket idag; delat (V)äxjös kommunnytt i ett par mindre bostadsområden. Satt ut en pallkrage, släpat jordsäckar, planterat kryddväxter, köpt blommor, planterat i krukor. Riktigt skönt väder emellanåt. Lite tidigt kanske för hortensia med tanke på snövarningar och minusgrader på nätterna? Ja, det är ett vågspel.

Ikväll på bulgarisk afton. Det är de en träffar utanför butikerna med pappmuggarna som ordnar en fest. Många av dessa EU-migranter är från Bulgarien och har bakgrund som kockar och musiker. Det hela kan arrangeras tack vare ett projekt som Svenska kyrkan m fl driver. Det heter ”Ett värdigt liv” och går ut på att de som tigger ska resa sig från marken och försörja sig genom arbete. Heja kyrkan! Heja diakonicentrum i Växjö! säger jag som inte är med i någon kyrka.

I morgon tåget till Stockholm och årsstämma med Riksförbundet Noaks Ark. Tillbaka samma dag. Maken L ska vara ordförande för mötet. Jag räknar med att bli invald i styrelsen ytterligare en period. Fem motioner har lämnats, varav tre från Noaks Ark Småland-Halland, som skickar två ombud. Alltid roligt att representera Småland-Halland, som är en mycket välfungerande lokalavdelning.

Önskar alla en trevlig helg!

Carin Högstedt

160422