25. feb, 2016

Funkibator, Hjärnkraft, Djurens rätt, sportlov, tvärtom-rörelse

Deltog i Funkibators årsmöte idag. 30 röstberättigade samlades. Funkibator ideell förening ska enligt den beslutade verksamhetsplanen ”vara en förening inom funktionsnedsättning som kan erbjuda många olika sorters verksamheter där alla kan hitta något för just dem. Vi ska fortsätta arbeta med utvecklingsfrågor och sammanföra entreprenörskap med funktionsnedsättning med innovationer som resultat.” Så säger Funkibator att de ska ”vara en förening som bryter mot normer, strukturer, etablerade arbetssätt och gör lite ”tvärtom” i jämförelse med samhället omkring oss”. Mycket bra målsättning! Får mig att fundera på vad som skulle hända om alla föreningar, organisationer och partier hade den målsättningen. Och dessutom hellre säger ja än nej och är inkluderande. Tänkvärt. Mycket glad att jag kunde delta. Det var ett mycket noggrant årsmöte med förklaringar av varje paragraf på dagordningen och verksamhetsberättelse (diger sådan) föredrogs genom att ansvariga för olika aktiviteter, grupper och projekt berättade live om dem. Jag är medlem i väldigt många föreningar. Det är mitt sätt att visa min uppskattning av det de gör. Utan att vara aktiv i dessa föreningar får jag information jag har nytta och glädje av. Den här årstiden regnar det in inbjudningar till årsmöten och det är inte många jag hinner eller orkar vara med på. Funkibator var egentligen ett undantag. Hade kunnat går på årsmöte med Djurens rätt i Växjö ikväll, men ett annat möte drog ut på tiden, så det blev för sent. Och så brukar det ofta vara. Ambitionerna är större än tiden. Ska i alla fall besöka föreningen Hjärnkrafts årsmöte nästa vecka.

Ikväll hade vi möte i en liten arbetsgrupp inom V.s kommunala grupp som sysslar med äldreomsorg. Två av oss kunde komma och vi hade bjudit in en aktiv medborgare som är engagerad i just äldreomsorg, dock inte som politiker. Vi samtalade i en och en halv timme om äldres mat ur många perspektiv men även boendefrågor. På ett vårdboende går det att skapa en måltidssituation som är lustfylld. Men hur göra för de som bor hemma och får maten i en låda? Maten är mycket viktig hela livet. Det är ju nästan en kliché. Men det är ändå inte självklart att kunna välja maträtt när en blivit beroende av att någon annan lagar maten. Så basalt och ändå långt från verkligheten.

Har ägnat de senaste dagarna åt att skriva ett par artiklar, som jag hoppas kommer att publiceras framöver.

Imorgon bara privatliv med barnbarnen. Ska på bio. Vet inte vilken film det gäller, men det får bli en överraskning för mig. Maken L bjuder. Det är hans julklapp till barnbarnen. Bio, teater och liknande på villkor att han får vara med. Jag hänger på. Jag såg ”Fåret Shawn” (stavas det så?) med barnbarnen och det var en toppenupplevelse. Vilken film!

Nu Antikrundan.

Carin Högstedt

160225