7. feb, 2016

Aleppo, tusensköna, julen slut, städat och semlor

En tusensköna blommar ute i gräset. Igår lördags kväll satt vi ute i en timme minst. Fem grader är ju nästan ljummet. OK. Skyddat läge och gott om plädar. Nu söndag skiner solen och småfåglarna är glada. Städade för glatta livet igår, maken L och jag. Alla julslingor är nertagna och alla mattor har varit ute i friska luften. Nu dags börja duka för semlefest med barn och barnbarn. Fast barnbarnen vill inte ha semlor utan chokladpudding respektive chokladboll.

Utanför Aleppo, vid gränsen till Turkiet, står tiotusentals människor och behöver hjälp. Många har sett bilder på  bomberna över Aleppo och vilken situation där är. Ingen av oss skulle göra något annat än att fly med barnen från ett sådant helvete! Hjälpa på plats? Vilken cynism. Hjälpa i närområdet? Gränsen är stängd. Något ögonvittne sa att finns det ett helvete, så är det Aleppo.

Svarat på frågor från elev på Teknikum. Hon ska representera Vänsterpartiet i en debatt med övriga partier. Bra frågor, riktigt bra, aktuella och viktiga frågor. Roligt göra.

Kommande vecka rätt lugn. Kommunala gruppens årsmöte imorgon, studiebesök på Vuxnas lärande, träff med ”flyktingpolitiska gruppen”, lite valberedande, lite skrivande, göra annonser, distriktsstyrelsemöte. Hinner inte slöa till i alla fall.

Skön söndag!

Carin Högstedt

160207