29. jul, 2015

Tingsryds marknad, Hågeryd, Härlöv, vinbär, arbetsvecka

Med viss tvekan åkte maken L och jag till Tingsryds marknad igår eftermiddag. Tvekan för jag trodde marknaden hade regnat bort. Men det visade sig att vi efter fem regnskurar på väg dit mötte solen i Tingsryd. -Ja, det regnade där också, men inte hela tiden och vi såg blå himmel. V-tältet lyste rött och glatt. Det var väl bekvinnat och bemannat av Tingsryds V-folk, så vi behövde inte överanstränga oss. Folk kom och ville påverka politiken, frågade efter alkoholpolicy t ex, drack saft, drack kaffe, tog karameller, pennor och ballonger. Marknaden är enorm. Proppfullt med folk mellan skurarna.

Idag tog jag en egen runda för att titta på utbud av altangolv bl a. Besökte även Öhr gårdsbutik som brer ut sig för varje år. Fantastiskt snyggt arrangerat i de olika rummen och utökat med konstgalleri i en gammal ladugård. Körde till byn Hågeryd, som ger mig vibbar av genuin landsbygd. Körde mot Härlöv för att få ännu fler vibbar av skönhet och levande landsbygd. Blir så sugen på ett torp ibland. Hittade ett i Kalmar län på Hemnet igår. Timrat.Gammalt. Vacker omgivning. Stenmur av dignitet. Inte dyrt. MEN inget vatten, inget avlopp. Det är alltid något krux. Tur att vi inte ska köpa något torp! Såg på Hemnet att Möllekulla är till salu. I Kalmar län. Där bodde min farmors morfars farmor när hon gifte sig med ägaren (andra giftet) på 1700-talet. Den begärs det 1,7 milj kr för. Vackert och intressant.

Det är ont om insekter denna sommar och det påverkar fågellivet. Har varit rätt tyst i buskarna, men nu är här talgoxar, ett gäng pilfinkar och en nötväcka.. Hägern retar måsarna genom att flyga över det som de betraktar som sitt revir, en gammal flotte som ligger i sjön. Det är ungefär vad som händer här. Maken L plockar vinbären på röda busken, som är 27 år och en jätte med mycket och goda bär.

Kallelse till kommunstyrelsens arbetsutskott tisdag nästa vecka har kommit. 43 ärenden och 585 sidor. Har bara läst dagordningen men ser direkt att fullmäktiges presidium bör ompröva beslutet att inte ha något fullmäktigemöte i augusti. Majoritetspartierna ställde in det mötet - innan de hade en aning om huruvida det skulle finnas ärenden eller ej. Lägg prestigen åt sidan och inse att ingenting blir bra av att skjuta allt till september. Det är många motioner som ska besvaras och vad jag känner till en hel del interpellationer plus beslut om om- och tillbyggnad av Sandsbro skola, delårsrapport osv.

Carin Högstedt

150729