26. jun, 2015

Bästa snickarna, tillgänglig badplats, Clas Ohlson, avtackning

Idag klockan sju kom två snickare beredda att sätta upp tavellisterna. Snabbt och elegant fixade de det plus några borrhål vi behövde. Nu kan vi ägna söndagen åt att hänga upp tavlorna som legat överallt och varit i vägen. Får se hur många det bli över, för vi ska inte täcka varje millimeter vägg igen. Imorgon lördag är det Mobergdagen och vi ska till Broakulla Folkets Hus och lyssna på föredrag om Mobergs språk, som temat är detta år. Högtidsdag. Vilhelm Moberg betydde mycket för mig personligen, eftersom "Invandrarna" fanns hemma (inte Utvandrarna) och jag läste i den så fort jag kunde - begrep inte allt, långt ifrån, var väl åtta år, men fattade i alla fall tidigt vilken samhällsklass jag tillhörde.

Barnbarnen, snart sju och åtta år, sov snällt på natten till halv sex. Vi gjorde en lista på vad vi skulle göra på Clas Ohlson denna dag. Dotterdotter skrev. Det var en hel del och speciellt vissa leksaker av karaktären fjärrstyrda monster, som kan skjuta missiler. Vi avstyrde det och dotterdotter mycket nöjd med bil som kan gå i vatten, i snö och på land. Dotterson lika nöjd med mycket fredlig haj, som ska kunna simma i vatten. Buss nr 8 tog oss dit och hem. Perfekt linje utan mellanlandning i stan.

Väl hemkomna cyklade vi alla fyra till Helgasjöns badplats, där det var invigning av ramp för rullstolsburna och en tillgänglig toalett, ett steg på vägen att alla ska kunna bada oavsett  funktionsvariationer. Hann precis. Bra att barnbarnen hade cyklar med sig. Tyvärr inte något badväder och frågan är om det blir något i år. Trevligt att träffa några ur handikapprörelsen, som dök upp till den lilla ceremonin. Media var där också.

Nu till kommunhuset. Bland annat avtackning av tjänsteman Hans Ohlsson, som går i pension. Han har varit ansvarig för landsbygdsutvecklingen och Eva Johansson (C) och undertecknad har haft mycket kontakt med honom.

Carin Högstedt

150626