22. jun, 2015

Räddningstjänst+omsorg, Noaks Ark, sommarspaning, opinionsmöte

Intressant idé går att läsa om i dagens Smp. Värends räddningstjänst (Växjö och Alvesta kommuner) har haft svårt att rekrytera deltidsbrandpersonal på småorterna. Ni vill man försöka hitta kombinationstjänster med omsorgen, så att en undersköterska i t ex Ingelstad ska kunna vara deltidsbrandanställd också. Suveränt. Bra för landsbygden, bra för staden. Bra för ensidigheten i personalsammansättning både för omsorg och räddningstjänst, kvinnor och män. Tror jag. Hoppas det lyckas.

Tillbringat dagen med olika turer till åervinningscentral, Kupan (Röda korset), m fl. Börjar se golvet i bilen, där jag lastar allt som ska väck fortlöpande. Så till kommunhuset och vidare till styrelsemöte med Noaks Ark plus middag på restaurang. Trevligt och mycket blev diskuterat på arbets/styrelsemötet.  

Spanar efter sommaren. Tänkte jag skulle ta det lugnt med att kritisera vädret, men nu är det väldigt trist. Blött, kallt, grått. Kom nyss hem och tänkte sätta mig ute, men vände i dörren.

Imorgon opinionsskapande möte kl 18.00, IOGT, Vattentorget 1, Växjö. Bostad.nu och Hyresgästföreningen arrangerar. Går det att stoppa utförsäljningen av 2000 hyresrätter?

Carin Högstedt

150622