6. jun, 2015

Här stannar Sverige, ingen sorg i Göteborg, upp med rötterna

Maken L varit på lastbilskonvoj och debatt om arbetsvillkoren för transportnäringen. "Här stannar Sverige" är ute på 15 orter idag om vad politiken tänker göra åt lönedumping och sociala missförhållanden kring utländska transporter. Endast S, SD och V ställde upp! Under de fem timmarnas bortovaro för maken hann jag rensa och fylla nästan fem stora soppåsar med löktrav (tror jag) och nässlor plus annat. Känns i hela kroppen. Varmt ute - nära regn ibland men blev inget. På onsdag kommer sociala företaget Positiv kraft i Växjö hit igen - nu för att fälla och ta med sig pilträdet som är döende, rosentryn som är likaså, en spireabuske, som är gigantisk, en schersmin, ett körsbärsträd som växer omotiverat i syrenhäcken och lite annat. Känns som om någon drar mig upp med rötterna. Alla träden och buskarna har sin historia nämligen. Men det är nödvändigt. Det växer igen. Förstår att folk här pratar om oss som "de bakom buskarna". Och vi har hört talas om att det finns en sjö där bakom ridån. Ska bli fint att se den. Inväntar nu plåtslagare, snickare, målare, elektriker och röjningsfirma nästa vecka.

Mellan varven har jag läst igenom en del tidningar. Ser i Dagens samhälle att ensamkommande barn i Växjös HVB-hem (hem för vård och boende) går med miljoner i överskott. Intressant nyhet. Inte precis vad de ensamkommande barnen och ungdomarna brukar få höra. Ser att Göteborgs kommun förlänger och utvidgar försök med sextimmarsdag inom omsorgsverksamhet. Bra! Växjö kommun borde också satsa på att bli omtalade för att vara föregångare och vara proaktiva inom personalpolitiken! För personalens skull, för framtiden, för vården, för medborgarnas välfärd och hälsa.

Imorgon till Gårdsby kyrka. Barnbarn ska medverka i sångkör där. Sedan är det möte med S om sista raderna i gemensamma budgetförslaget. Och så en ny vecka med kommunala gruppen i Lammhult, presskonferens om budgetförslaget, utflykt med LRF och utflykt med Destination Småland - ja, och förhoppningsvis inflyttning på altanen till nästa helg. Ikväll stark blåst men ändå känsla av försommar.

Carin Högstedt

150606

Hade verkligen tänkt åka till Ljungby och lyssna på Margit Sandemo på Berättarfestivalen. Hon är där just ikväll. Mina döttrar och jag läste alla hennes böcker om Isfolket - 46 stycken? - med stort intresse. Det var väl runt 1975-1985 som de kom ut. Går nog under begreppet "tantsnusk" i vissa kretsar. Hursomhelst; vi såg fram mot varje ny bok och jag vet att de läses fortfarande.