3. jun, 2015

Rusk, olika finansiering, höghastighetsbanan, trygghet, makterna

Hemdatorn i strejk igår. Till firma kl åtta för att få hjälp. Fick meddelande om 51 upphittade fel och totalrenovering. Antydan att felen är mitt fel. Tro det. Skrev då blogg från gårdagen i kommunhuset, där jag har en pålitlig dator. Lugnt och skönt. Korridoren tömdes och jag var nöjd. Då gick det plötsligt åt skogen. Hela bloggen försvann. Makterna mot mig totalt. Nu sitter jag med min iPad som inte är att lita på. Regnar i vanlig ordning. Löpsedlar igår skrev " nu kommer sommaren". Troligen folkhälsomyndigheten som skickar ut meddelanden av den sorten för att inte folket ska deppa ihop. 

De borgerliga partierna, M, C, FP, KD, plus MP presenterade sin budget för 2016 och framåt igår. De finansierar nödvändiga nya resurser till utbildning framför allt med att sälja ca 2000 hyreslägenheter. Därmed förlorar medborgarna och kommunen kontroll över lägenheter som verkligen behövs. Det blir troligen större områden i stan, där unga, äldre, studenter, folk med vanliga arbetarlöner har sitt boende. Det är också ett egenartat sätt att finansiera löpande drift av skolan på. Sälja hus gör man en gång. Driver skola gör man varje dag, gamla ska ha mat och omsorg varje dag, inte ett år utan varje år. Här skiljer sig de styrande och oppositionen Soch V markant!hoppas på en kraftfull opinion.

på kommunstyrelsen igår fick vi en rapport om arbetet med att få en eventuell höghastighets bana att gå via Växjö. Juste rapport av Kristina, projektledare. Men jag blir bekymrad när jag hör att vissa ledamöter tror att Växjö kommuns tabeller och viktvinnare och kodningar av fördelarna för växjöspåret är mer Sanna än någon annans, t ex trafikverkets! Eller låtsas de? 

Vi fick också en redovisning av hur avdelningen för trygghet och säkerhet arbetar. Juste redovisning den också. Jag var dock föranledd att säga det jag ofta säger i olika sammanhang: Vad görs för att motverka och beivra den brottslighet, hat, hot, trakasserier, stölder som begås på nätet?.. Polisen har statistik på varenda cykel som stjäls men ingenting om den otrygghet som främst unga flickor upplever genom utsatthet på nätet. Måste ta itu med! Ingen säger emot.

Carin Högstedt

150603