13. maj, 2015

Reserapport 3 från Hebron, Borgholm o budget, aktiv helg

Är i Borgholm på Öland och det är alltid trevligt på denna ö. Vackraste tiden. Syrenernas tid. Det finns mycket av dem här och de ligger lite före i utveckling jämfört med Växjö. I knopp hemma när jag åkte. Dock byggnadsställning i häcken, som den senare består av syrener som hämtats dels i Sörbo utanför Oskarshamn, där mamma och pappa bodde för 28 år sedan. Det var då vi, maken L och jag, flyttade in i vår fyra. Dels en syren som kommer från min farmors syrenhäck i Äshult, likaså utanför Oskarshamn. Med sådan proveniens får syrenerna en extra skönhet.

Igår satt vi jag tror åtta folkvalda från S och V med tjänstemän och gick igenom budgetläget för kommande år; allt för att få ihop en budget för 2016 och verksamhetsplan 2017-18. Det är många behov, många önskemål, en del löften och en del reformer som vi vill tillgodose. Men rent ekonomiskt kommer vi att behöva prioritera och inse att allt kan inte komma nästa år. Huvudsaken är att vi vet vad vi vill, riktningen, och vi har valbudgeten att utgå från. Den håller enligt min mening. Vid träffen med de fackliga organisationerna som vi hade igår morse innan vi åkte till Öland, så bekräftades att vårt krav på färre barn i grupperna hade nått ut och uppskattats. Delade turer är ett omodernt otyg, som förstör många människors chanser till ett drägligt vardagsliv. -Ja, det saknas inte förbättringsbehov för att åstadkomma en kommun som är attraktiv ut i fingerspetsarna! Som tar hand om sina medborgare från första stund. Som ger barnen hjölpen de behöver på ett tidigt stadium. Inte vänta och se.

Idag arbetar vi vidare, först med tjänstemän, sedan själva. Kommer hem ikväll och sedan är det helg fylld med göromål plus en tripp till Borås.

Magnus Person har skrivit sin rapport 3 från Hebron, där han är följeslagare. Läs gärna hans rapport här: http://foljeslagarprogrammet.se/reserapport/fran-kriget-till-sverige

Regnigt här i Borgholm igår. Nu kl 7.00 lite blek som. Ska ta en runda före frukosten som är 7.30.

Carin Högstedt

150513