25. apr, 2015

Att plantera ett träd på skolgården, Noaks Ark, Älghult i mitt hjärta

Snart iväg denna lördag morgon till Stockholm och årsstämma med Rikförbundet Noaks Ark. Åker åtta personer från Växjö och är tillbaka rätt sent ikväll. Anställda  på Noaks Ark Småland-Halland är med liksom valda ombud, maken L, ombedd att vara mötesordförande, jag som styrelseledamot i riksförbundet och ordföranden i regionala föreningen. Jag har ett år kvar i styrelsen. Fick frågan om att vara vice ordföranden, men tackade nej. Det är klart att en ska säga ja när erbjudanden kommer till folk utifrån landet. Men det är enklare att besöka kansliet om en har nära till. Sedan kan man klaga på stockholmsfixeringen...

Ny reserapport har kommit från följeslagaren Magnus Persson. Han och andra följeslagare är på Västbanken och uppgiften är bland annat att följa med barn på väg till skolan för att inget ont ska hända dem. Läs vad som kan hända om barn försöker plantera olivträd utanför skolan!

http://foljeslagarprogrammet.se/reserapport/livet-i-hebron/

En kvinna från Älghult ringde, när jag gick omkring i Åryd med (V)äxjös Kommunnytt. Hon är engagerad i hembygdsföreningen och Älghultskrönikorna. Hade läst min blogg om besöket på Älghults julmarknad. Och hör och häpna vill publicera den i nästa Älghultskrönika! Naturligtvis! Ska bara ändra rubriken. Hon tyckte det var så bra det jag skrivit. Jag minns att vi var djupt imponerade av julmarknadens genuina utbud.

Imorgon kommer alla tre döttrarna och hjälper oss flytta grejer hit och dit. På måndag ska det bli renovering både ute och inne.

Trevlig helg till alla!

Carin Högstedt

150425