2. mar, 2015

Skitväder, mångfald, möten, möten

Ute lägger sig snön över alltihopa. Lufttrycket lågt och jag blir omedelbart depp. Rent äcklig väderlek. Vad tänkte våra förfäder på när de bosatte sig här? De kanske kom en vacker sommardag?

Dagen flöt på med massor av korrespondens och åtaganden plus möte med fullmäktigegruppen och inspirerande Suzana Mocevic, mångfaldssamordnare i kommunen, som ville prata med oss inför revidering av mångfaldsprogrammet. Jag ser väldigt mycket fram mot en revidering av programmet och mot en radikalisering och ny djärvhet ifråga om jämställdhet. Men jag har inga förhoppningar om framgång och framsteg i nuvarande politiska situation. När det gäller jämställdhet och personalen: Arbetskläder, delade turer, heltider, slut på vikariat i eviga tider - det är ju nej hela vägen.  Varenda budget, varenda motion, vartenda förslag har avslagits -Ja, jag är verkligen nere i skorna idag. Fast det är sanningen. Finns ingen öppning om förbättring av villkoren av kvinnors arbetsvillkor i Växjö kommun. Trevligt möte i alla fall - som fortsatte med kommunstyrelse- och fullmäktigeärenden och ovanpå det hade Vänsterpartiet Växjö styrelsemöte, det första efter årsmötet och med de nya närvarande. Bra. Alla tog villigt och glatt på sig ansvarsområden och arbetsuppgifter att göra mellan mötena! Det är just det som är poängen med en bra styrelse; det görs saker mellan mötena!

Imorgon heldag med kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen plus träff i Asa bygdegård i Fraggahult med alla sockenråden i kommunen. Ca 60 personer anmälda. Häftigt!

Carin Högstedt

150302