26. feb, 2015

Vinternatt, 85 volontärer, Jonas, arbetsplatsbesök och barnbarn

Hemma från möte med Jonas Sjöstedt i Alvesta Folkets Hus. V Alvesta hade grovt underskattat antal i publiken så vi fick börja med att bära stolar.  Det var ett bra möte med en Jonas som är klar och tydlig och svarar utförligt på frågor om allt. Gick dock lite bet på en 13-årings fråga. Han representerade UNF och undrade om vänsterpartiet vill att folkölen ska säljas på Systembolaget, inte i livsmedelsbutiker. 13-åringen hade deltagit i en aktion, då man testade hur kontrollen av kundernas ålder görs i butikerna. Flera affärer tillät köp av öl av minderåriga. Han själv fick köpa och då var han 12 år. Jonas var osäker på var partiet står i frågan. Personligen ansåg han att kontrollen ska vara bättre till att börja med. Jonas fick frågor om det mesta från den mycket blandade åhörarskaran, äldre och yngre, medlemmar, sympatisörer och helt okända. I Novusmätningen idag hade (V) ökat till 7,0%. Skönt att kunna känna glädje över det - så länge det varar. Jonas Sjöstedt var tidigare under dagen i Ljungby och gjorde ett antal nerslag på arbetsplatser och skola.

Skulle skrivit om det igår men tappade bort det; Vinternatt i Växjö, Svenska kyrkans dikaonicentrums projekt för att ge EU-migranterna tak över huvudet under vintern, har 85 volontärer! Chefen för verksamheten bedömer att ingen har behövt sova ute sedan Vinternatts start, som inte själv föredragit det. Diakonicentrum samarbetar med Erikshjälpen och Öppna dörren och har visst stöd av kommunen. Människor har verkligen engagemang för de fattiga besökarna! Utan den sociala ekonomin, tredje sektorn eller vad man nu vill kalla det, stannar Sverige!

Imorgon besöker vår kommunala grupp företaget Gunnebo och företaget Bilinredarna på förmiddagen. På eftermiddagen ska jag hämta barnbarnen på fritids och vi ska ha roligt ett par timmar. På lördag årskonferens med vänsterpartiet Kronoberg.

Carin Högstedt

150226