21. feb, 2015

Bostäder på Arenastaden, grått o blött, trassel, kollektivtrafik

Hämtmat till middag. Sovlaki - fläskfilé på grillspett, klyftpotatis och tsatsiki - kan jag äta varje dag. Hämtas på Classico i Växjö. Grått och blött ute. Så pass att jag inte ens övervägt att gå ut under hela dagen. Körde däremot bil norrut till Eke och matade en dotters fyra katter, varav minst en som flyttat in bara sådär och en grannkatt, som ofta väljer närmsta grannen för att slippa hunden den bor med.

I övrigt haft trassel med datorn. Kom inte åt min e-post. Blev desperat och höll på i timmar. Så övergav jag projektet och när jag testade senare så funkade det helt plötsligt. Obehagligt med meddelandet "Internet har upphört att fungera". Obs. Lite självironi.  Så läst handlingar till kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdag. Mycket om kollektivtrafiken i Kronoberg. Kommunen ska remissvara på Region Kronobergs Trafikförsörjningsplan. Tjänstemännens förslag rätt beskt. Växjö kommuns personal tuffa med miljö- o klimatmål. Får läsa noggrannare imorgon. Och nu - äntligen - ska det byggas bostäder på Arenastaden! I alla fall ta fram planer för. Fast det finns ju detaljplan! Nu ska en ny fram. Ställer mig frågande. När den planen antogs så sas det att den var bra - jag hade invändningar - för den var så öppen, så man kunde göra vad som helst på området. S+V har drivit bostadsbyggande på Arenastaden i åratal. Här är en färdig godkänd detaljplan. Sätt spaden i jorden! 700 nya lägenheter med hyresrätt. Jätte- läge i en kommun som har bostadsbrist så det smäller! Så har vi låtit men inte övertygat den borgerliga majoriteten. Var på besök i Eskilstuna för några år sedan, där man hade flyttat ut arenor från innerstan och byggt åttavåningshus i varje hörn på fotbollsplanen (som jag minns det). Fattade då att folk kan tänka sig att bo på en idrottsplats. På Arenastaden ska vi bygga högt. Nu har vi i alla fall börjat närma oss ett byggande, så sakteliga.

Imorgon till Malmö för att besöka bonusbarn och barnbarn. Åker tåg och tar med handlingar att läsa. Brukar vara effektivt. Nu lite avkoppling. Kanske Melodifestivalen?

Carin Högstedt

150221