2. feb, 2015

Karlskrona, stress, missade möten, sol och 25 gr!

Igår söndag fick jag en ingivelse och började leta efter mitt pass, som inte använts på ett år. Imorgon tisdag bär det nämligen av till Teneriffa för en veckas semester. Hittade passet och såg till min iskalla häpnad att det gått ut 19 januari. Googla, polisen, 50 före i kön på 11414. Tog dock inte så lång tid. Många ger väl upp. Vad gör man??? Bonusdotter först med rätt budskap. Polisen bekräftade. Man åker till Karlskrona, som är närmaste stället att få ett provisoriskt pass. Så före åtta idag körde jag söderut. Snö hela vägen. Hittade polishuset och själva ärendet gick på fem minuter. Tillbaka och missade ett par möten. Det gör jag även imorgon; både kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen. Det går an någon gång. Min ersättare? undrar ni. Hon är ...på semester just denna vecka. Vi har oberoende av varandra för månader sedan bokat just denna vecka. Det kan inte hjälpas. Vi kommer med full kraft att agera på fullmäktige, i de ärenden som kommer dit. Det är bland annat "ge alla tak över huvudet-motionen" av undertecknad, ombildning av hyresrätter till bostadsrätter (nej, säger vi), strategi för mottagande av fristadsförfattare och en del andra frågor plus tre-fyra interpellationer.

På grund av debaclet med passet - kunde lika gärna varit så att jag inte tittat i passet och blivit stoppad vid incheckningen - vilken nesa! - blev det stressigt värre. Fullmäktigegruppen hade möte och diskuterade skulpturen Damen med handväskan. Alla närvarande var överens om att säga nej. Huvudargumentet är att det blir fel när bara "tanten" tas ur sitt sammanhang. Fotot är konst i sig och kan gärna projiceras på någon vägg. Skulpturer på Stortorget - gärna det - och gärna av kvinnor av betydelse, vilka det finns gott om.

Som sagt; imorgon till sol och värme, förhoppningsvis. Vi bor på ett hotell som vi bott på flera gånger förr. Inget särskilt förutom med förunderlig utsikt över havet, hamnen och playan. Får se om det blir några bloggar därifrån. Annars är vi, maken L och jag, hemma igen om en vecka.

Nästan granne med oss ligger Vintersol, dit svenskar med t ex reumatism eller psoriasis kan få resa för rehabilitering. Landstinget Kronoberg drog in den tjönsten för ett antal år sedan, men nu finns möjligheten igen. I Los Christianos, som "byn" heter, dit vi ska, ser man väldigt många med rullstol och strandpromenaden har god tillgänglighet och är rejält lång.

Carin Högstedt

150202