26. jan, 2015

Möten hela dagen men inte i Gemla ikväll, tjock grillad med mos

Började dagen med att i halvskummet dela KNytt-blad i ett radhusområde och i ett bostadsrättsområde. Dessa har jag adopterat för flera år sedan. Rätt skönt ute tidigt idag. Så lite pappersarbete innan första mötet med en representant för en gratistidning där Vänsterpartiet Växjö annonserar. Så lunchöverläggning med  de anställda på Noaks Ark inför riksstyrelsemötet på onsdag. Tillsammans hittade vi många frågetecken i en rejäl samling handlingar med verksamhetsplan etc. Tillbaka till kommunhuset och  möte med kommunstyrelsens samverkansråd. Mötena följer sin liturgi. Många brister i tillgänglighet hänger med år ut och år in. Alerta  representanter för handikapporganisationerna håller oss underrättade och driver på, men strukturerna är inte mottagliga. Det handlar om att inte bygga in nya hinder för funktionsnedsatta i miljön och att åtminstone inte upprepa de gamla misstagen.

Så till slut ett internt V-möte och jag kände att jag var tom, utsvulten och varit vaken för länge. Skulle till Gemla på möte mellan folket och kommunstyrelsen. Kände att jag var tvungen att äta något. Åkte till Barks korvkiosk, räddningen i sådana lägen, och ställde mig i en liten kö. De två före mig var i sällskap och de skulle ha, visade det sig, tre papperskassar fulla med jag vet inte hur många portioner med alla tillbehör som kan tänkas. Jag frös fast. Klockan tickade men jag hade verkligen behov av det mest basala i en korvkiosk: En tjock grillad med mos och stark senap. Åt och klockan blev mycket. Mot Gemla. Snöyra, mörkt, klockan för mycket, mörkerkörning i snöyra - nej, jag vände  ute på Samarkand! Åkte hem! Bra för snön yr och jag är utschasad.

Imorgon intressanta möten - hela dagen och kvällen. Återkommer till det. Och till den intressanta utvecklingen i Grekland - måtte det gå åt rätt håll!

Carin Högstedt

150126