17. jan, 2015

Nytta och nöje, kontrapropositioner, utesittarkväll, tapeter, sorg

Nyss hemkommen efter heldag med nya kommunala gruppen, utbildning främst för nya på kommunala uppdrag. Väldigt trevligt - så politiskt begåvade människor vi har med oss in i framtiden! Vi gick igenom användbara mediaadresser och hur relationen till media ska vara: Öppen, ärlig, tillmötesgående. Inga misstankar om bakhåll eller konspirationsteorier. Vi hade en lång lista på politiska fackuttryck, termer och ord man måsta förstå och kunna använda. T ex att "yrka" är tydligt, att säga "jag tycker" kommer inte att tas upp som förslag av en ordförande. Vi spelade två sammanträden med roller utdelade till var och en. Det blev mycket komplicerade situationer som vi diskuterade lösningar på. Kontraproposition gick bra. Poängen med skriftliga reservationer förstod alla. Så hade vi 500 flygblad som spreds på stan efter lunchen. Det ingår som naturlig del i det kommunala uppdraget att även göra utomparlamentariska insatser. Dagen var både nytta och nöje.

Gårdagskvällen satt vi faktiskt ute en halvtimme, trots regnplask. Försökte få eld på julljusen som fortfarande sitter i julgransstaken av metall. Blåstes förstås ut direkt. Får göra ett nytt försök ikväll.

Drog igång renoveringsprojektet som länge varit av nöden: Helrenovering av lägenheten. Pratade med en firma som kan allt vi behöver och ger råd. Tog hem ett antal tapetkataloger. Tänkte på Mats Trondman, forskare i ungdomskultur med mera. Han sa en gång att det tar två generationer innan en klassresenär väljer "rätt" tapeter. Glömmer aldrig det yttrandet.

Sordin över livet. Patrik Hammarstrand, antikvariatet, hastigt borta. Min vän genom åren, min bokvän. Så många trevliga samtal, så snäll och älskvärd människa! Mycket sorgligt.

Carin Högstedt

150117