6. jan, 2015

Fyllerydskogen en pärla, Maria Sveland och ETC, Öster och bidrag

Även idag en timslång vandring i Fyllerydskogen, vårt närfritidsområde, på små stigar och bättre småvägar. Tänker på hur många gånger det har behövts politiska utryckningar för att rädda denna skog. Det var bland de första politiska striderna jag deltog i - för skogen. Gång på gång har det visat sig att somligas våta dröm är att dra en trafikled genom skogen. Och den har naggats i kanterna av golfbana t ex. Men där tar jag tillbaka all kritik. Golfbanan är ett föredöme i fråga om naturvård och har lagt sig vinn om både kulturminnen och miljö. Min eloge till Glasrikets golfklubb - och tack för att jag fått vara ordförande för många av årsmötena! Nu ska Fagrabäcksrondellen bli en trafikplats och då stryker väl Biskopsgölen med - om det är något kvar. Ska kolla. Villabyggande är igång i en annan kant. Det har mitt parti försökt stoppa men inte lyckats. Jag hävdar och kommer att fortsätta med det att Fyllerydskogen har mycket stor betydelse för alla medborgare som gitter ta sig ut i naturen, för välbefinnande i den stad som säger sig vilja växa till 100 000 invånare inom kort! Ju fler vi blir, ju mer skog behövs!

Har prenumererat på ETC före valet och efter valet. Vi har för många tidningar här hemma, men efter att ha läst Maria Sveland i ETC av igår, så -ja, det blir en prenumeration ett tag till. Hon är bra när hon analyserar stand-up-komiken och kungahusets TV-program av ikväll. Hon är elak. Om jag ändå kunde uppnå ett uns av hennes elakhet. Som inte är elak utan en analys av det samhälle vi lever i, varje dag och inte orkar se fullt ut. Det är inte heller allom givet att se samtiden så analytiskt. Ska se Ett år med kungahuset! Och bli styggare - som jag lovat.

Läst handlingar till kommunstyrelsen på torsdag. Framgår inte om vi ska ta beslut om bidrag till Östers IF eller inte. Finns på dagordningen men utan förslag till beslut. Ska nu läsa Östers framställan om sina behov av pengar. Imorgon träffas fullmäktigegruppen och pratar om detta och många andra ärenden.

Carin Högstedt

150106