31. dec, 2014

Djuren först, 8-9 sidor text, fortsatt innesittande, utemys snart

Nej, det blev inget litet hotell i någon liten stad (se gårdagen). Vi är hemma. Kom på att det är högst olämpligt att lämna katterna denna natt. De är mycket rädda för smällare, fyrverkerier och bomber. En har redan gömt sig. Hon är inne, men vi hittar henne inte på de vanliga ställena. En andra katt gick ut vid lunch och har inte kommit tillbaka. Vi får gå ut med jämna mellanrum och se om vi hittar henne.

Har åstadkommit 8-10 sidor texter idag; verksamhetsberättelser, rapporter. Nöjd så långt. Imorgon kanske en motion om att satsa på att höja pojkarnas skolresultat. Kan inte vara ödesbestämt att pojkar klarar skolan sämre än flickor. Måste vara fel på skolan? Eller mätmetoder? Eller? Finns exempel på skola som klarat att jämna ut resultaten - inte genom att alla blir lika dåliga - utan genom normkritisk pedagogik. Återkommer till detta.

Bläddrat igenom dagens twitterflöde. Många som anser 2014 var ett skitår. -Ja, det var det, politiskt i Sverige och i världen väldigt mycket våld, terror, krig och förödelse, rasism och förtryck av minoriteter. 2015 blir  mycket mycket bättre! Inte f-n kan folk hålla på och hata/misstro/undvika de som flyr från krig och elände och lyckas undvika att drunkna i Medelhavet!? 31 nya ensamkommande barn och ungdomar till Växjö kommun enligt nytt avtal nästa år. Vilken källa till utveckling! Efter bara några år har de lärt sig svenska, studerat och är samhällsnyttiga medborgare med arbete! Infödda tar 25-30 år på sig.

Har inte varit ute på hela dagen. Ingen frisk luft, ingen motion här inte. Men strax ut på altanen och tända ljusstakegranen, som dotterdottern kallar den. 16 julgransljus i en sinnrik gran av plåt, sådär halvmeter hög, hittad på loppis/antikaffär i Alstermo för några år sdan. Tyvärr nerlagd butik.

Gott nytt år!

Carin Högstedt

141231