30. dec, 2014

Årskrönika, valfrågor, webbsidor, kallelse, Johan Croneman

På partistyrelsemötet fredag 19 december, som jag bevistade, sa Jonas Sjöstedt och partisekreterare Aron Etzler att vi hade folket med oss mot vinster i välfärden men att den frågan inte avgjorde hur de röstade. Sant, mycket sant. Vi hade behövt en mer positiv valfråga därtill. Har funderat mycket på vad det skulle varit. Kongressen i januari 2014 var rätt tydlig: Sex timmars arbetsdag. Jag tror på det. Verkligen en fråga som arbetslinjefundamentalisterna retar upp sig på, går upp i falsett, häcklar...men tiden kan vara mogen. Tillräckligt många kanske vill värna mindre stress, mer miljö, klimat och hållbar utveckling? Kan vara så och jag tycker det är värt att starta NU.

Nyårsafton imorgon. Just nu mal årskrönikan i TV1 på. U-båtarna. Och så lite kungahus med prinsar och prinsessor. Jaha. Skönt att inte bry sig om nyårsfirande. Har bränt de sista tomteblossen i eftermiddag, när barnbarnen var här. Bra så.

Tog en tur till stan, kommunhuset, partiexpeditionen, COOP på Norremark, där den vanliga tiggaren, en medelålders man,  nu avlösts av ännu äldre man. Fått kallelse till första kommunstyrelsen 2015. En hel del val och andra ärenden. Det är nu Eva-Britt Svensson och jag som representerar (V) i styrelsen. Det blir bra. I partilokalen hade 5-6 partikamrater möte om hur våra webbsidor ska bli bättre, styras och samordnas.

Inväntar nu första delen av serien Den fjärde mannen. Efter att ha läst Johan Cronemans krönika i DN idag, så måste man ju bara se! Han är översvallande positiv, Croneman och jag litar på hans omdöme antingen han är positiv eller negativ. Han skräder aldrig orden.

Kanske lämnar vi boet imorgon och drar till någon liten stad till ett litet hotell för att hitta ett litet torp och äta lite gott? Ja, inte i torpet förstås! Vi får se vad det är för väglag och tillgång till kattvakt.

Ha det bra och gott nytt år!

Carin Högstedt

141230