13. dec, 2014

Gårdsby kyrka igen, pepparkakor, velande vinner inga val, hård vecka

Så var vi i Gårdsby kyrka igen och den var fullsatt med föräldrar och far- och morföräldrar till den stora barnkören där vi har ett av barnbarnen med. Fin föreställning! Får alltid tårar i ögonen av luciasången. Båda mostrarna till tösabiten i kören på plats liksom vi, mormor och bonusmorfar, och föräldrar.

Tidig morgon med barnbarnen här hemma. Upp och igång med pepparkaksbaket. Gick jättebra och lillpojken väldigt intresserad av detta. Han tyckte för övrigt att jag skulle ta ledigt från allt annat och bara baka pepparkakor. Inget dåligt råd! Funderar på det. De formar till pepparkakorna som jag har är delvis de som jag tampades med som barn, det är samma formar, gubben, gumman, bocken och grisen. Speciellt gubben var svår när jag var liten att få till plåten utan att tappa armar och ben. Det är samma historia nu. Lite märkligt att återuppleva barndomen så påtagligt.

Mycket om Löfven och vad S går till val på och med vem i media. Inte särskilt klargörande och ett sådant velande vinner inga val, sorry, men det känns lite gungfly just nu.

Nästa vecka är fylld med möten och plikter. Den vecka när alla julförberedelser ska göras. Inget att göra åt. Det blir jul i alla fall och nu är lufttrycket högre (se gårdagen) och jag känner viss tillförsikt.

Carin Högstedt

141213