11. dec, 2014

Lågtryck, ugnsrengöring, valförberedelser, Löfven?

Undrade vilken sjukdom jag har och då hör jag på nyheterna att det är jättelikt lågtryck på väg. Kollade barometern och förstod vad jag lider av. Ytterst väderkänslig men lyckas glömma det mellan varje gång. Lågtryck hela dagen, politiskt och vädermässigt. Hör Löfven säga konstiga saker om vad S går till val på - inte en gemensam budget med MP. Eller? Tv1 kl 18.00. Fattade noll. Bådar inte gott. Tydliga alternativ är ett måste.

Maken L till Sthlm idag. Taxi strax före 6.00. Vaknar av frukostskrammel kl 4.00. Herreminje. Inget att göra åt. Upp och kl 6.00 sätter jag igång med ugnsrengöring. Ska kännas att det snart är jul, ju! Nu är det 12 timmar senare, många mail, endast ett möte men viktiga beslut om hur vi ska hantera riksdagslistan. Det blir bra. Vi går stärkta ur detta nyval. Mina kamrater i distriktsstyrelsens arbetsutskott, Staffan och Eva-Britt, gör att jag överlever lågtryck och känslan av otillräcklighet.

Bra med ren ugn för imorgon kommer barnbarnen och på lördag ska det bakas pepparkakor. Imorgon regionfullmäktige, sista för min del. Känns lite så. Varit en arena jag använt och som (V) varit flitigast i när det gäller motioner etc. Men nu en äkta region med direktvalt fullmäktige och S+V+MP-styre. Fantastiskt och mycket tack vare (V)s envisa motstånd mot anslutning till Region Skåne, som gav extra röster i september.

Carin Högstedt

141211