10. okt, 2014

Vackert, myspys, namngivningsceremoni, regionfullmäktige, presskonferens, historiskt

Fantastisk kväll med plus 14 gr, många ljus tända och hundskall bortåt. Trött medges. Imorgon till Malmö och namngivningsceremoni. Bonusbarnbarnet Julia ska få namn officiellt. Trevligt värre.

Idag regionfullmäktige, näst sista någonsin. Diskussion om länstrafiktaxor och votering. Allianspartierna vill inte utreda gratis kollektivtrafik med mera.Tydlig gräns mellan de traditionella blocken. MEN efter detta möte var det presskonferens med S+V+MP i regionen/landstinget  och denna koalition tar över styret. Mina vänner - det  är historiskt! Den alliansen har aldrig styrt Kronoberg tidigare! Region Kronoberg kommer att ta itu med kollektivtrafiken som en av de första prioriterade frågorna! Äntligen! Har sett presskonferensen i Öppna kanalen Växjö, ÖKV. Det är vår egna lokala och regionala kanal som betytt väldigt mycket för demokratin i Kronoberg och Växjö. Det vill säga det är medborgarnas kanal, där man kan vara medlem som förening och göra egna program eller köpa en inspelning. Presskonferensen idag finns redan ute på nätet, på ÖKV.

Tidigt i säng för att åka tåg till Malmö imorgon bitti. Sent hem imorgon.

Har cyklat idag och njutit av sensommarväder. Telefonsamtal med medborgare som har hästgård utmed Sydostleden. Intressant. Nya vänner på Facebook och lite allt möjligt trevligt.

Nu slut för idag.

Carin Högstedt'141010