3. okt, 2014

Bröllopsbesvär, trevligt samtal, varmt, öppet hus Wadajir

Så sitter jag här igen på altanen och det är verkligen brittsommar. Varmt, stilla, skönt. Dagen ägnades åt förtroendefullt samtal med S om läget och framtiden. Vad som helst kan hända har vi lärt oss den gångna perioden. Tre ledamöter i kommunfullmäktige har bytt parti eller blivit vilde men suttit kvar. Fem partier ska nu samsas i majoriteten. Ingen lätt situation. I själva verket är det kanske S+V som utgör stabiliteten? Vem vet. Avdelning spekulationer om framtiden. Situationen är likartad i många av Sveriges kommuner och det kan vara så att det uppstår många former av koalitioner som inte håller perioden ut. Möjligheten med kommunala nyval finns numera.

På eftermiddagen var jag på invigning och öppet hus på Wadajir, en ny mötesplats, där IOGT-NTO spelar en stor roll och somalier är målgruppen och drivkraften i det som ska hända. Det handlar om kurser, samhällsinformation, fika, umgås och prata. Hoppas det går bra. Ska försöka ta mig tid att gå dit då och då. Det går även att ha möten där, Kronobergsgatan 12 i Växjö.

Imorgon bröllop. V.s ombudsman gifter sig och gör det ordentligt med präst, kyrka och stort kalas. Har naturligtvis inte någon rätt klänning, inga skor, inga strumpor och ingen present. Slängde mig ut i butikerna och blev  inte mycket klokare. Sköt upp allt till imorgon, själva bröllopsdagen. -Det ordnar sig, säger maken L. Men kan jag sova på det?

Löfvens regering är rätt häftig. Hade gärna varit med där. Alice Bah har jag träffat och jag har hört henne säga: "Vi är många som börjat vår karriär som pepparkakor i Luciatåget på dagis." Älskar henne för den ironin. Återstår nu bara för denna regering att få igenom en budget!

Vi har aldrig tidigare haft så stor vindruveskörd på vinstocken! Den ena klasen efter den andra. Varma sommaren? Trevlig helg!

20141003

Carin Högstedt