12. sep, 2014

I väntan på debatten, Eke och Böksholm, Söder, studentbostäder

Vaknade inte förrän sex idag. Hade då somnat ifrån TV4-debatten och snusat hela natten.Tidigt vid V-boa, men Anders ännu tidigare och hade öppnat. Vek ihop en massa valmaterial som vi vill ha ut före valet, förstås. Cyklade runt på Söder och hann väl med ett hundratal brevlådor.

Upptäckte att det skulle vara debatt om studentbostäder - vem hade vi utsett till det. Inte någon upptäckte vi. Vår gode gruppledare Örjan hade fått inbjudan per mail men missat. Jag fick ta den, precis just när jag konstaterat att inte en debatt till för min del! Gick bra. Märkligt att höra alliansföreträdare som regerat i åtta år påstå att de ska bygga 600 studentbostäder nästa period! Speciellt som de försökte sälja mer än 400 studentbostäder och byggt endast 28 på hela tiden! Duktig ordförande från studentkåren. Mycket skicklig.

Så åkte vi till Rottne och ICA där. Ylva och Lorenzo placerades där, Örjan och jag åkte till Brittatorp, Drev, Böksholm, Eke m fl byar och bladade i brevlådorna. I Eke bor en av mina döttrar och precis som vi stannade vid hennes brevlåda kom hon ut och skulle hämta posten, nyss hemkommen från jobbet! Den här valrörelsen innehåller märkliga händelser. Den minnesgode kommer ihåg min kusin, som jag inte träffat på 55 år, men nu passerade V-boa.

Mörkret faller men det är varmt. Vi sitter ute och ska så göra tills debatten är slut. Vi tittar alltså på TV ute. Debatten är förstås viktig eftersom många inte bestämt sig för hur de ska rösta. Skulle inte vilja vara partiledare just nu.

Imorgon mest roligt vid V-boa; mat, musik och poesi. En skata skrattar åt en katt. Hör på nyheterna att lederna i fjällen är under all kritik. Hur kan vi ta hit turister med så dålig standard på vandrings- och skidleder??? Min man och jag har gått åtskilliga mil genom åren i Alperna och Pyrenéerna framför allt, på vandringsleder, som är välskötta. Skulle aldrig ha återvänt om spänger varit trasiga etc.

Nu börjar debatten.

Carin Högstedt

140912