10. sep, 2014

EKO-backen, ballongrusch, manusbrist

Kommer direkt från ett trevligt sällskap med några S+V+MP-vänner från EKO-backen, stadsodling i Växjö. MP har en odlingslott där och bjöd på vegetarisk mat under kocken Erik Månelds sakkunniga ledning och gästernas hjälp. Mycket gott och intressanta recept, långt över min kompetens. Lagas över öppen eld ute och solen sken när vi startade vid 17-tiden. Skönt att vistas bland odlingarna i Östrabo ekobacke, som alltså ligger nära biskopsgården och har utsikt över innerstan och domkyrkan. Representant för Miljöresurs Linné gav en berättelse om stadsodlingen och en vision framåt för hur det skulle kunna bli med Hållbar mat i Europas grönaste stad 2018. Vi åt, lyssnade och njöt tills solen gick ner och det blev riktigt kyligt.

Idag har mängder med barn och unga invaderat V-boa med frågor. Vi började blåsa ballonger för att bli av med ett rätt stort lager och gasen. Hela stan blev full med ballonger när alla eleverna gick omkring med dem och då kom föräldrar och ville ta med ballonger hem till sina barn. Roligt!

Imorgon presskonferens och torgmöte samtidigt. Därtill 10 min i Smp.s TV - tal till nationen, det vill säga medborgarna i kommunen. Har inget manus och orkar inte med det ikväll. Får gå upp imorgon bitti och komma på lite stolpar i alla fall. 10 minuter är två A4 om man skriver ut allt som sägs. Rätt mycket alltså.

Dagarna går jättefort! Den här började bra. När jag cyklade mot stan mötte jag en dam med hund, som ropade Lycka till! Mer sånt och energin flödar.

Carin Högstedt

140910