1. sep, 2014

Löfvén igen, TV-debatt, tillgänglighet, humlekottar

Tydligen är det bara jag som tyckt att Löfvén var bra har jag fått höra av partikamrater. Jaha. Och vilka förväntningar har de? Att han ska avslöja sin hemliga kärlek till Vänsterpartiet och förbud mot vinster i välfärden? Herredumilde så naivt. Nej, utifrån mina förväntningar, så anser jag att det var bra svar på frågor överlag. Inga lätta frågor precis.

Ikväll hade Smålandsnytt samlat ett gäng för minidebatter. Fyra partirepresentanter om integration eller bristande sådan i Växjö kommun för 7-8 min sändning. M, S, KD, V. Eftersom jag inte sovit och var lätt febrig, så blev jag möjligen lite ivrig, men jag ångrar ingenting. Ställ er själva där fulla av tankar, idéer, empati med flyktingar och få två minuter. Vet att kameran är obönhörlig, visar alla brister, du glömmer att le och blir lätt ilsken. En liten publik är där. En läkare har aldrig kunnat få arbeta som läkare i Sverige. Sånt gör mig tokig. Hur kan vi slösa så in i h-skotta med resurser? Varför får somliga aldrig en chans? -Ja, bl a för att vi inte har ett bra valideringssystem i Sverige. Precis det jag skrev om igår.

Möte med kommunstyrelsens samverkansråd med handikapporganisationerna på eftermiddagen. Bra stämning och rådet köpte förslag till ny organisation med vissa tillägg och åsikter. Kommer att bli bra. Lägger man till bifall till min motion om systematiskt arbete för tillgänglighet kommer Växjö kommun att bli det föredöme som den borde vara. Dit vill jag och mitt parti. Effektivitet, metodiskt - ja, j-r vad vi skulle kunna åstadkomma med enkla medel. Det ska vi i oppositionen ta itu med om 14 dagar!

Humleplantan som jag köpte i Oskarshamn 1988 har bra kraft i år. Har letat sig upp till grannens balkong, ser jag. Kottarna är fina och den händige skulle plocka dem, torka och göra te under vintern. Men det gör vi inte. Klockan går och handlingar är olästa. Livet blir en stilla stund med humlekottar från min hemstad Oskarshamn.

Carin Högstedt

140901